на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Мариновані кавуни в літрових банках

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Мариновані кавуни в літрових банках

Мариновані кавуни - незвичайна і пікантна закуска, яка буде доречна за будь-яким святковим столом, адже якими б смачними були традиційні помідори і огірки, вони вже добряче всім набридли.

За якими тільки рецептами не готують кавуни. Їх і квасять, і солять в бочках, і маринують в літрових банках. Пропонуємо вам спробувати замаринувати кавуни. Технологічний процес не дуже складний, а закуска вийде настільки апетитною, що ви неодмінно будете її заготовляти і надалі.

Для рецепта нам потрібні такі продукти:

Для приготування маринаду нам потрібні наступні інгредієнти:

Зазначені пропорції наведені з розрахунку на 1 л банку.

Процес приготування маринованих кавунів:

Його починають з підготовки тари. Для цього скляні ємності об'ємом 1 л ретельно миють з використанням миючого засобу. Ретельно споліскують, інакше плоди можуть заграти, і заготовки просто доведеться викинути, після чого банки кип'ятять протягом 5 хвилин. Обробці парою слід піддати і кришки для консервації. Після того як подібні маніпуляції були проведені, можна переходити до обробки кавунів.

Плоди ретельно промиваємо. Потім рівномірно нарізаємо на порційні шматочки. Це можуть бути часточки у вигляді трикутників, невеликі скибки та інші. Отримані шматочки перекладаємо в скляні ємності. До них додаємо всі перераховані спеції - часник, лаврушку, горошок.

Кип'ятимо воду і повністю заливаємо кавуни. Даємо настоятися рівно 5 хвилин. Після цього виливаємо в окрему каструлю рідину, і знову доводимо її до кипіння. Знову окріп виливаємо в банки і тримаємо 5 хвилин. Подібні маніпуляції повторюємо ще й третій заключний раз.

Поки вода доходить до кипіння, в ємність з кавунами додаємо компоненти, необхідні для приготування маринаду, після чого виливаємо кип'ячену воду. Тепер банки можна закупорювати бляшаними кришками.

Законсервовані банки перевертають вниз шийкою, і залишаємо на добу. Ємності неодмінно накриваємо теплою ковдрою. Як тільки зазначений час минув, можна переносити консервацію в прохолодне місце. Відкриту ємність не слід зберігати довше доби навіть у холодильнику.

« попередня
наверх
наступна »

Як запекти буряк в духовці?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Як маринувати патисони?
Як приготувати філе минтая?
Як прикрасити торт ягодами?
Як згасити капусту?
Як приготувати зефір?
Чим замінити рисовий оцет?
Як варити заморожені креветки?
Як робити котлети з фаршу?
Як варити кисіль з варення?
Страви з сушених грибів
Як приготувати солянку з капусти?
Як приготувати льодяники?
Що приготувати з свинячого серця?
Страви з болгарського перцю
© 2015-2022  wmn.pp.ua