на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Мариновані кавуни в літрових банках
Мариновані кавуни - незвичайна і пікантна закуска, яка буде доречна за будь-яким святковим столом, адже якими б смачними були традиційні помідори і огірки, вони вже добряче всім набридли.
За якими тільки рецептами не готують кавуни. Їх і квасять, і солять в бочках, і маринують в літрових банках. Пропонуємо вам спробувати замаринувати кавуни. Технологічний процес не дуже складний, а закуска вийде настільки апетитною, що ви неодмінно будете її заготовляти і надалі.
Для рецепта нам потрібні такі продукти:
Для приготування маринаду нам потрібні наступні інгредієнти:
Зазначені пропорції наведені з розрахунку на 1 л банку.
Процес приготування маринованих кавунів:
Його починають з підготовки тари. Для цього скляні ємності об'ємом 1 л ретельно миють з використанням миючого засобу. Ретельно споліскують, інакше плоди можуть заграти, і заготовки просто доведеться викинути, після чого банки кип'ятять протягом 5 хвилин. Обробці парою слід піддати і кришки для консервації. Після того як подібні маніпуляції були проведені, можна переходити до обробки кавунів.
Плоди ретельно промиваємо. Потім рівномірно нарізаємо на порційні шматочки. Це можуть бути часточки у вигляді трикутників, невеликі скибки та інші. Отримані шматочки перекладаємо в скляні ємності. До них додаємо всі перераховані спеції - часник, лаврушку, горошок.
Кип'ятимо воду і повністю заливаємо кавуни. Даємо настоятися рівно 5 хвилин. Після цього виливаємо в окрему каструлю рідину, і знову доводимо її до кипіння. Знову окріп виливаємо в банки і тримаємо 5 хвилин. Подібні маніпуляції повторюємо ще й третій заключний раз.
Поки вода доходить до кипіння, в ємність з кавунами додаємо компоненти, необхідні для приготування маринаду, після чого виливаємо кип'ячену воду. Тепер банки можна закупорювати бляшаними кришками.
Законсервовані банки перевертають вниз шийкою, і залишаємо на добу. Ємності неодмінно накриваємо теплою ковдрою. Як тільки зазначений час минув, можна переносити консервацію в прохолодне місце. Відкриту ємність не слід зберігати довше доби навіть у холодильнику.
« попередня | наступна » |