на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Як приготувати осетрину?
Осетрина здавна вважається "царським стравою", але зараз будь-який бажаючий може дозволити собі приготувати цю рибу. Такі страви як правило подають як першого, або другого блюда. Розглянемо кілька рецептів приготування осетра.
Осетрина смажена.
Вам знадобляться: 1 кг цієї риби, 2 яйця, 10 ст. л. рослинної олії, 2 середніх лимона, по 4 ст. л. суміші з кропу і петрушки, сухарики для смаження, чорний перець і сіль за смаком.
Осетрину чистять і ділять на порційні частини, потім збивають яйця. Сковороду готують для смаження осетрини, на неї додають вершкове і рослинне масло.
Порції осетрини обробляють в спеціях, потім маку в яйця і вивалюють в сухариках, а потім розкладають на сковороді. Смажать до тих пір, поки не з'явиться ароматна кірка, готову страву прикрашається зеленню і шматочками цитрусів.
Рекомендується для додання ще більш апетитного вигляду протримати осетрину кілька хвилин у духовці.
Осетрина, запечена в сметані.
Вам знадобляться: 1 кг риби, 2 ст. л. сметани, 2 ст. л. вершкового масла, сіль і перець за смаком, а для прикраси готового блюда - лимон і апельсин.
Спочатку розігрівають духовку до 200 градусів, а вже після приступають до приготування страви.
Осетрину (філе) очищають від кісток і хрящів, після обробляють по своєму смаку спеціями. Потім м'ясо розкладають на сковороді, Його змащують сметаною. Зверху поливають розтопленим вершковим маслом, після чого на сковороду виливають 0,5 склянки води. Сковороду поміщають в духовку.
Час приготування становить 25-35 хвилин, в процесі блюдо поливають соком Скоп'є на дні сковороди. Коли осетрина готова її викладають на сковороду і зверху поливають залишками соку зі сковороди, і прикрашають зеленню і дольками апельсина і лимона.
Приготування солянки з осетрини.
Вам знадобляться: креветки, м'ясо осетра, 250 мл розсолу, ріпчаста цибуля, мариновані огірки, сметана, зелень (селера, петрушка, пастернак, морква), томати, паста томатна, лимон, оливки, і спеції за смаком.
Для приготування солянки вам знадобиться велика каструля. Всю зелень подрібнюють у формі соломки і кладуть у каструлю, туди ж додають і розсіл і ставлять на вогонь. Варити треба 14 хвилин.
Подрібніть цибулю і томати, обсмажте їх на олії до стану однорідної маси. Під кінець процесу додайте томатну пасту, зніміть з вогню.
Осетрину ділять на великі частини, після дрібно нарізають мариновані огірки. Після їх додають до інгредієнтів в каструлі, слідом за ними спеції і креветки. Через невеликий проміжок часу в каструлю засипають піджарку, всю масу варять на слабкому вогні 15-17 хвилин.
За пару хвилин до зняття з вогню додають нарізану зелень. Готову страву розкладають по тарілках і додають сметану на свій розсуд. За допомогою оливок і лимона блюдо прикрашають перед тим як подати на стіл.
« попередня | наступна » |