на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Варення з агрусу з лимоном без варіння

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Варення з агрусу з лимоном без варіння

Аґрус - це безцінна ягода, яка по праву вважається справжнім джерелом вітамінів і мінералів. Саме через це його вирощують практично в кожному дворі. Однак сезон дозрівання ягоди занадто малий, щоб сповна насолодитися цим бездоганним смаком. Це є головною причиною, яка штовхає нас встигнути зробити з нього найрізноманітніші заготовки на зиму. Ось кілька рецептів, які не вимагають варіння і дозволяють зберегти всі вітаміни та мікроелементи, які містяться в агрус. Плюс до всього таке варення зберігається дуже довго - близько двох років. Тому можете сміливо заготовлювати багато баночок цієї смакоти.

Варення з агрусу з лимоном

Інгредієнти:

Покрокова інструкція:

Ягоди агрусу необхідно перебрати, промити в чистій воді і видалити плодоніжки. Промийте лимон. Ягоди і лимон подрібніть за допомогою м'ясорубки.

У кашку додайте цукор і добре перемішайте інгредієнти. Залиште на чотири години до повного розчинення цукрового піску. Після закінчення зазначеного часу розкладіть в банки, і закрийте їх кришками.

Час приготування займає близько однієї години. Зберігати такі ласощі необхідно в льосі, підвалі або холодильнику.

Варення з агрусу з лимоном і апельсином

Інгредієнти:

Покрокова інструкція:

  1. Аґрус промийте в чистій воді, переберіть його. Потім за допомогою манікюрних ножиць обріжте у нього хвостики.
  2. Апельсин і лимон розрізаємо на невеликі часточки, але врахуйте, цитрусові повинні обов'язково бути без кісточок. При цьому у апельсина залиште цедру, а з лимона зніміть.
  3. Аґрус, лимон і апельсин подрібніть за допомогою м'ясорубки.
  4. Тепер в фруктово-цитрусову кашку додайте цукор і залиште на добу, щоб він міг розчинитися в рідині. Рекомендується час від часу вміст ємності перемішувати. От тільки робити це краще всього дерев'яною лопаткою. Щоразу тазик закривайте марлею. А для того, щоб вона краще трималася, можете її злегка намочити.
  5. Після закінчення зазначеного часу розподіліть варення у стерильні банки. Закривати банки можна будь-якими кришками - гвинтовими, капроновими.

Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Як маринувати патисони?
Чим замінити майонез в салатах?
Буріто з куркою
Як зробити сирники з сиру?
Свинина у фользі, запечена в духовці
Минтай зі сметаною в духовці
Скумбрія в духовці
Як приготувати маринад для грибів?
Як зробити сухарики в духовці?
Шоколадний мус з ромом
З чого роблять шоколад?
Заливне зі свинини по-російськи
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати вівсяне печиво?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Тріска, запечена в духовці
© 2015-2022  wmn.pp.ua