на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Варення з винограду по-азербайджанські
Азербайджанська кухня відрізняється яскравими за смаком стравами, цікавими і незвичайними рецептами. З винограду можна зробити не тільки вино і родзинки, але заготовити на зиму закачування. Особливо смачним виходить варення. Виноград входить до складу багатьох страв і солодощів.
Варення з винограду по-азербайджанські готується довго, але його приголомшливий смак коштує того. Варка відбувається в кілька етапів, між якими виноградне варення вистоює по 10 годин, але витрачений час з лишком окупиться яскравим смаком варення з цієї ягоди.
Інгредієнти:
Як зварити варення з винограду по-азербайджанські?
Для варіння ягідного варення по-азербайджанські використовують виноград з щільною м'якоттю без кісточок. Щоб у варення ягідки були цілими, для варіння відбирають виноградини великі або середні за розміром. Стиглі ягоди знімають з гілочок кисті і промивають їх під струменем холодної води. Чисті виноградини заливають окропом і залишають в гарячій воді приблизно на хвилину, після чого воду потрібно злити. Такі маніпуляції призведуть до втрати ягід свого первісного кольору, тобто вони стануть блідими.
Воду, в якій раніше наш виноград бланшувати, треба перелити в каструлю, додати в неї цукор за рецептом і зварити з отриманої суміші сироп. Визначити готовність сиропу просто - у воді не повинно бути нерозчинених кристалів цукру. Коли сироп готовий, його знімають з вогню і засипають підготовлені ягоди винограду. У такому стані ягоди залишають настоюватися приблизно на 8 годин, після чого каструлю з майбутнім варенням ставлять на вогонь, доводять до кипіння і проварюють 15 хвилин.
Подібні маніпуляції з варенням з винограду потрібно провести ще тричі, між варінням витримуючи проміжок в 9-10 годин. Наприкінці варіння варення, коли воно буде повністю готовим, в нього вливають винний оцет (багато замінюють його лимонною кислотою), додають ванілін. Заготівлю перемішують, розкладають у чисті (стерилізовані на пару) банки. Важливо, щоб ємності були щільно закупорені кришками, тоді варення з винограду буде добре зберігатися в прохолодному місці. Таке варення з винограду по-азербайджанські відрізняється приємним смаком і цілими ягідками.
Вимиті виноградини пересипають цукром і залишають на 5 годин. Далі в таз з виноградом наливають половину склянки води, ставлять на вогонь і відварюють до готовності, тобто ягоди повинні стати прозоро-бурштиновими. Винний оцет і ванілін в даному рецепті не використовують.
« попередня | наступна » |