на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Варення з винограду по-азербайджанські

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Варення з винограду по-азербайджанські

Азербайджанська кухня відрізняється яскравими за смаком стравами, цікавими і незвичайними рецептами. З винограду можна зробити не тільки вино і родзинки, але заготовити на зиму закачування. Особливо смачним виходить варення. Виноград входить до складу багатьох страв і солодощів.

Варення з винограду по-азербайджанські готується довго, але його приголомшливий смак коштує того. Варка відбувається в кілька етапів, між якими виноградне варення вистоює по 10 годин, але витрачений час з лишком окупиться яскравим смаком варення з цієї ягоди.

Інгредієнти:

Як зварити варення з винограду по-азербайджанські?

Для варіння ягідного варення по-азербайджанські використовують виноград з щільною м'якоттю без кісточок. Щоб у варення ягідки були цілими, для варіння відбирають виноградини великі або середні за розміром. Стиглі ягоди знімають з гілочок кисті і промивають їх під струменем холодної води. Чисті виноградини заливають окропом і залишають в гарячій воді приблизно на хвилину, після чого воду потрібно злити. Такі маніпуляції призведуть до втрати ягід свого первісного кольору, тобто вони стануть блідими.

Воду, в якій раніше наш виноград бланшувати, треба перелити в каструлю, додати в неї цукор за рецептом і зварити з отриманої суміші сироп. Визначити готовність сиропу просто - у воді не повинно бути нерозчинених кристалів цукру. Коли сироп готовий, його знімають з вогню і засипають підготовлені ягоди винограду. У такому стані ягоди залишають настоюватися приблизно на 8 годин, після чого каструлю з майбутнім варенням ставлять на вогонь, доводять до кипіння і проварюють 15 хвилин.

Подібні маніпуляції з варенням з винограду потрібно провести ще тричі, між варінням витримуючи проміжок в 9-10 годин. Наприкінці варіння варення, коли воно буде повністю готовим, в нього вливають винний оцет (багато замінюють його лимонною кислотою), додають ванілін. Заготівлю перемішують, розкладають у чисті (стерилізовані на пару) банки. Важливо, щоб ємності були щільно закупорені кришками, тоді варення з винограду буде добре зберігатися в прохолодному місці. Таке варення з винограду по-азербайджанські відрізняється приємним смаком і цілими ягідками.

Швидке варення з винограду

Вимиті виноградини пересипають цукром і залишають на 5 годин. Далі в таз з виноградом наливають половину склянки води, ставлять на вогонь і відварюють до готовності, тобто ягоди повинні стати прозоро-бурштиновими. Винний оцет і ванілін в даному рецепті не використовують.

« попередня
наверх
наступна »

Як варити яловичу печінку?
Страви з кислого
Як маринувати патисони?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як заготовити щавель на зиму?
Як приготувати азу з яловичини?
Як зробити сирники з сиру?
Різотто в мультиварки
Як маринувати кабачки на зиму?
Як зварити суп з шампіньйонів?
З чого роблять шоколад?
Заливне зі свинини по-російськи
Як приготувати індичку в духовці?
Паштет з курки з грибами
Як смажити яловичу печінку?
Як зварити яйце круто?
© 2015-2022  wmn.pp.ua