Мариновані білі гриби для супу

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Мариновані білі гриби для супу

Суп з грибами пробував кожен з нас. А чи доводилося вам ласувати супом, основним компонентом в якому є гриби мариновані? Ароматний і красивий на вигляд бульйон і приємний смак страви з легкою кислинкою обов'язково вам сподобається. Для приготування такого супу знадобляться грибочки, замариновані з малою кількістю оцту і солі. Як приготувати таку заготовку для перших страв, описано в рецепті.

Мариновані білі гриби для бульйону: традиційний рецепт

Для виконання заготовки з 1 кілограма білих грибів знадобиться наступна кількість продуктів:

  • півлітра води;
  • 1,5 великих ложки солі;
  • 4 зернятка гвоздики;
  • 4 горошку запашного перцю;
  • кориця на кінчику ножа;
  • 1 велика ложка столового оцту (9% -ного);
  • лимонна кислота на кінчику ножа (можна без неї).

За бажанням можна додавати й інші улюблені вами спеції - лавровий лист, коріандр, свіжу або сушену зелень петрушки та кропу.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 порцій першої страви. Лимонна кислота в даному випадку використовується, як стабілізатор кольору грибів, якщо її не застосовувати, грибочки злегка потемніють, але це ніяк не відіб'ється на їхньому смаку. У перші страви така заготовка додається на кінцевому етапі приготування, після того, як будуть зварені всі овочі.

Приготування:

Білі гриби перебираємо, очищаємо їх від сміття, зрізаємо пошкоджені місця. Заливаємо гриби водою, вимочуємо близько півгодини, промиваємо. Складаємо їх в каструлю, великі капелюшки та ніжки розрізаємо на частини. Наливаємо воду, додаємо сіль і ставимо каструлю на вогонь. Коли гриби почнуть закипати, на поверхні води з'явиться піна, знімаємо її шумівкою. Варимо заготовку 5 хвилин, закладаємо спеції. Продовжуємо кип'ятити гриби ще близько 10 хвилин на слабкому вогні. Готові гриби повинні лягти на дно каструлі. Виливаємо в заготовку оцет, насипаємо лимонну кислоту, перемішуємо акуратно, щоб шматочки грибів не розвалилися. Перекладаємо гриби в стерильні баночки, заливаємо їх маринадом, в якому вони варилися. Закупорюємо ємності кришками. Закутуємо банки з маринованими грибочками в ковдру і залишаємо так до повного охолодження. Після переносимо заготовку на зберігання в прохолодне місце.

Якщо ви не плануєте таку заготовку залишати на тривале зберігання, можна баночки закрити капроновими кришками і зберігати їх у холодильнику. Вже через 5-6 днів мариновані гриби можна використовувати для приготування супу.


Як приготувати стейк із сьомги?
Як вимочувати грузді?
Свиняча шийка в духовці
Страви з сушених грибів
Як приготувати солянку з капусти?
Минтай зі сметаною в духовці
Цукати з апельсинових кірок
Як зробити сирники з сиру?
З чого роблять шоколад?
Як приготувати маринад для грибів?
Як приготувати курячі пупки?
Як приготувати курку в пароварці?
Свинина у фользі, запечена в духовці
Як збити вершки з цукром?
Різотто в мультиварки
Як заготовити щавель на зиму?
Меню сайту