Опеньки, смажені на зиму

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Опеньки, смажені на зиму

Осінь - пора року, яка асоціюється у багатьох із збором картоплі та останніх фруктів, але мало хто помічає, що в цей час настає велика хвиля збору врожаю грибів, так сильно полюбилися нашим людям, що використовують їх як в якості основної страви, так і в якості гарніру. Користь, яку може отримати людина від вживання грибів, часто порівнюють з тим запасом вітамінів, який надходить разом з прийняттям в їжу найчистішого м'яса. Особливо корисними в цьому плані вважаються опеньки - невеликі грибочки, які можна легко заготовити на зиму.

Смажені опеньки - кращий замінник м'яса на вашому столі

Кількість грибів, яке необхідне для заготовки, ви можете визначити самі, виходячи зі своїх потреб.

До додаткових інгредієнтів до смажених опенькам відносяться лавровий лист, кріп, запашний горошок, рослинне або оливкове масло, сіль.

Слід знати, що при смаженні з грибів виходить дуже багато води, тому будьте готові до того, що маса опеньків після готування зменшиться як мінімум в два рази!

Процес приготування починається з підготовки самих грибів. Для початку необхідно вкоротити ніжки опеньків, залишивши від них приблизно 2 сантиметри. Занадто великі капелюшки рекомендується розрізати, так як великі шматочки гірше прожарюються і набувають не такий соковитий смак. Після того, як гриби були підготовлені, їх слід промити під звичайною водою і поставити сушитися в друшляку.

На сковороду середніх розмірів потрібно вилити приблизно 100 грамів масла. Можна не чекати, поки поверхня розжариться, а відразу висипати висушені опеньки на сковороду. Через 10-15 хвилин з грибів почне виходити вода, рівень якої може підніматися до самих країв сковороди - це в порядку речей. Весь цей час потрібно лише терпляче стояти над плитою і постійно помішувати масу опеньків, даючи всій волозі випаруватися.

Після закінчення 25 хвилин з початку готування можна додавати до грибів спеції на свій смак - лавровий лист, перець, сіль і гілочки кропу. На одну сковороду йде приблизно половина столової ложки солі, але, як кажуть, у приказці - «недосол на столі», тому краще не старатися в застосуванні спецій.

Дізнатися, коли гриби готові, можна за кількома ознаками. По-перше, інтенсивність виділення води або повністю зникла, або помітно знизилася. По-друге, у готових опеньків поверхню приймає приємний шоколадний відтінок. По-третє, готовність можна впізнати по тому, як розділяються гриби виделкою - готові опеньки можна розділяти приладом без будь-яких зусиль.

Після приготування опеньки розкладаються в стерилізовані банки, після чого їх можна зберігати в підвалі всю зиму і навіть набагато більший час!


Як приготувати курячі пупки?
Чим замінити сир Філадельфія?
Різотто в мультиварки
Що подати до кави?
Як смажити яловичу печінку?
Минтай зі сметаною в духовці
Піца з артишоками
Як згасити картоплю?
Скільки запікати курку в духовці?
Тріска, запечена в духовці
Як заготовити щавель на зиму?
Як зробити сухарики в духовці?
Як маринувати кабачки на зиму?
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати азу з яловичини?
Чим замінити майонез в салатах?
Меню сайту