Варення з апельсинів без шкірки

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Варення з апельсинів без шкірки

Апельсин - один з найбільш соковитих плодів, що приносить багато радості людям, адже в ньому містяться речовини, що заряджають наш тонус і підтримують його протягом деякого часу. З цього фрукта виходить найсмачніше варення, трохи віддає кислинкою. Джеми і варення з апельсинів можна робити як чисто з даного фрукта, так і з додаванням інших плодів. Це яблуко, полуниця, персик, агрус. У даній статті ми розглянемо з вами найбільш вдалі рецепти приготування варення з апельсинів без шкірки!

Апельсин і лимон - ароматне поєднання плодів

Для приготування варення потрібні:

  • великі апельсини (2 шт.);
  • лимон (1 шт.);
  • цукор (300 г).

Приготування:

Ретельно вимийте апельсини і очистіть їх від шкірки, після чого акуратно розділіть плід на маленькі часточки і постарайтеся позбавити від всіх білих плівок, що знаходяться в самому центрі. Часточки слід нарізати на менш великі шматочки і відправити їх в каструлю. Чим дрібніше у вас вийде нарізати шматочки, тим соковитіше і однорідніше вийде варення.

На замітку:

Ви можете поекспериментувати з консистенцією апельсинів, і перетворити плоди, припустимо, в даний фруктове пюре. Зробити це можна за допомогою звичайного блендера або навіть вручну. Подрібнені до стану пюре апельсини можуть надати ще більше соковитості, але варіант з простим нарізуванням на дрібні шматочки також добре підходить для виконання даного рецепта.

Масу нарізаних апельсинів далі необхідно засипати цукром, перемішати і поставити на самий маленький вогонь плити приблизно на 10 хвилин. До цього моменту маса повинна вже кипіти, але не надто інтенсивно. Після закінчення 10 хвилин слід видавити сік з лимона прямо в каструлю, після чого дати майбутньому варенню побути на вогні ще 7 хвилин, після чого вже можна вимкнути вогонь.

Далі потрібно підготувати банки, в які буде розливатися готове варення. Перед розливом їх треба пропарити. Для цього баночки ставляться над парою приблизно на 3 хвилини, а їх пластмасові кришки обдати окропом. Такі дії забезпечать кращу схоронність смаку апельсинового варення, а також значно збільшать термін зберігання продукту. Тепер залишається лише розлити варення по невеликих баночках, і насолоджуватися його соковитим смаком!

Зберігати апельсинове варення найкраще в прохолодному місці, найкращий варіант - це, звичайно ж, погріб, а й зберігання в холодильнику також не сильно зашкодить смаку продукту.


Меню сайту