Варення зі смородини з малиною

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Варення зі смородини з малиною

Про варення зі смородини чув, напевно, кожен і ще більш відомо малинове варення. Крім високих гастрономів якостей першого покликане збагатити організм людини вітаміном C і зміцнити імунітет людини, а друге - надати потогінний ефект. Все це вкрай важливо при боротьбі з простудними захворюваннями. А можна поєднувати цих два важливих корисних якості і отримати малиново-смородина варення, тим більше що у цих ягід хороша смакова сполучуваність. Про це смачне та корисне варення і буде розказано нижче.

Інгредієнти для приготування смородини-малинового варення:

  • малина - 1 кілограм;
  • смородина чорна - 1 кілограм (варто зазначити, що аналогічно можна готувати варення з використанням червоної смородини, але тоді кількість цукру потрібно збільшити на одну третину);
  • цукор-пісок - 1,5 кілограма;
  • вода - 200 мл.

Спосіб приготування смородини-малинового варення:

  1. Спочатку потрібно перебрати сировину, видаливши з нього сміття і зіпсовані ягоди. Тепер чорну смородину промивають під холодною проточною водою (для цієї мети оптимально використовувати друшляка або сито). Ягоди розкладають в один-два шари на горизонтальну поверхню і дають обсохнути протягом двох годин. Малину мити небажано, тому що вона може втратити первинну консистенцію. Помивку виробляють лише в разі сильного забруднення малини, але таке буває вкрай рідко.
  2. Смородину і малину потрібно пересипати в залізну емальований ємність (каструлю, тазик або іншу), а потім засипати ягоди половиною цукру. Залишають ягоди, засипані цукровим піском, при кімнатній температурі на шість годин, щоб малина і чорна смородина виділили сік.
  3. З води і другої половини цукру готують сироп на середньому вогні. Коли цукор повністю розчиниться, сироп доводять до кипіння і знімають з вогню. Дають цукрового сиропу охолонути протягом 15 хвилин і заливають ним ягоди.
  4. Ягоди ставлять на плиту і доводять до кипіння на середньому вогні. Зменшують вогонь і варять варення протягом 45 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи утворюватися зверху пінку.
  5. Готове варення розливають по скляних стерилізованим банкам і закривають присмоктується пластмасовими кришками. Остуджують при кімнатній температурі і прибирають в затемнене прохолодне місце.

Найбільш актуально вживання смородини-малинового варення в період міжсезоння, коли потреба у людини у вітамінах максимальна.


Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як приготувати маринад для грибів?
Як зробити морозиво з молока?
Як зробити сирники з сиру?
Минтай зі сметаною в духовці
Шоколадний мус з ромом
Піца з артишоками
Як зробити півники з цукру?
Паштет з курки з грибами
Що можна приготувати з гарбуза?
Як приготувати стейк із сьомги?
Скільки запікати курку в духовці?
Як зварити яйце круто?
Буріто з куркою
Свиняча шийка в духовці
Меню сайту