Малинове варення з желатином

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Малинове варення з желатином

Смак малинового варення знайомий кожному з нас ще з дитинства. Ці ласощі нам мазали на хліб наші бабусі, використовували його для лікування простудних захворювань і просто додавали в улюблені страви для того, щоб урізноманітнити їхній смак. Згадайте молочну рисову кашу з цією смакотою або молоко, збите з варенням! Якщо ви хочете приготувати для своїх рідних настільки корисну і смачну заготовку, дотримуйтесь порад і покрокової інструкції.

Класичний рецепт

Інгредієнти (розраховано на шість порцій):

  • желатин - п'ятдесят грамів;
  • малина - один кілограм;
  • цукор - один кілограм.

Покрокова інструкція:

  1. Зібрані вами ягоди необхідно перебрати, промити у воді і очистити від листочків і бруду. Малину засипте цукром і залишіть на кілька годин, щоб ягоди пустили сік. Потім помістіть ємність на плиту, включіть слабкий вогонь і доведіть малину до кипіння. Варити необхідно до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  2. Желатин розведіть згідно з інструкцією, яка вказана на упаковці.
  3. Знімаємо з варення пінку, вимикаємо газ і даємо йому можливість трохи охолонути. Додаємо желатин, перемішуємо.
  4. Закочуємо варення в стерильну банку.

Варення з желатином, малиною і коньяком

Інгредієнти:

  • коньяк - п'ятсот грамів;
  • малина - один кілограм;
  • желатин - одна ложка їдальня;
  • цукор - вісімсот грамів.

Покрокова інструкція:

  1. Ягоди переберіть, промийте у воді і дайте їм трохи обсохнути при кімнатній температурі.
  2. Ягоди засипте цукром, збийте їх, використовуючи міксер або блендер. Якщо ж у вас немає вдома такої техніки, пропустіть інгредієнти через м'ясорубку.
  3. Викладіть рідина в чисту ємність. Але врахуйте, вона обов'язково повинні бути емальований.
  4. Далі желатин необхідно замочити в теплій воді і залишити його на деякий час, щоб він набряк.
  5. Ємність з малиною поставте на водяну баню, таким чином доведіть вміст каструльки до кипіння, регулярно при цьому помішуючи ягідну кашку, так як вона може пригоріти. Після того як вона закипить, дайте їй поваритися близько п'яти хвилин.
  6. Приберіть утворилася пінку, додайте желатин і коньяк, після чого перемішайте інгредієнти. Готове варення розлийте в банки і закрийте їх.

Малинове варення з желатином сподобається любителям густих заготовок, так, наприклад, густого желе, варення, джему. При цьому рецептуру можна підбирати під себе, даючи більше або менше желатину.


Як приготувати індичку в духовці?
Чим замінити майонез в салатах?
Копчення м'яса в домашніх умовах
Як збити вершки з цукром?
Як зробити сухарики в духовці?
Як вимочувати грузді?
Суп з сочевиці в мультиварки
Піца з артишоками
Як зробити морозиво з молока?
Як зробити півники з цукру?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати солянку з капусти?
Як приготувати курку в пароварці?
Як солити сьомгу?
Що подати до кави?
Меню сайту