Варення з червоної горобини з медом

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Варення з червоної горобини з медом

Кожен знає, що червона горобина має ряд корисних елементів, серед яких магній, каротин, залізо, вітаміни групи С, В і Е. Завдяки цим елементам ягода допомагає в лікуванні різнопланових хвороб і використовується як профілактичний засіб.

Крім корисних властивостей ягоди варто відзначити і той факт, що червона горобина зовсім невибаглива і досить стійка до різкої зміни погодних умов. Ягоди рекомендують збирати тільки тоді, коли настане похолодання. Саме вони є причиною руйнування одного з елементів сорбінової кислоти, що надає ягоді гіркуватий присмак. У той же час саме через морози шкірка ягід стає більш м'якою і під час термічної обробки легко лопається. Тому, якщо потрібно, щоб ягоди залишалися цілими, збирати їх необхідно до похолодання.

Горобина з медом

Необхідно приготувати:

  • 500 грамів ягідок свіже зірваною горобини;
  • 300 грамів меду з квітів або липи;
  • воду (додається по необхідності).

Необхідні маніпуляції:

Перш за все, варто бланшувати ягоди в окропі рівно одну хвилину. Це допоможе позбутися гіркоти, але не пошкодити цілісність ягід. Деякі з господинь рекомендують кожну ягоду наскрізь проколювати голкою. Після бланшування ягоди розкладаються на рушник для просушування.

Закип'ятити воду, після чого акуратно залити горобину окропом і залишити на 25-30 хвилин. Воду зливаємо, ягоди просушують і відправляємо в ємність, у якій власне і буде варитися варення. Туди ж додаємо мед і обережно перемішуємо. Залишаємо масу на кілька годин для того, щоб горобина пустила сік, а мед розчинився.

Ставимо ємність на невеликий вогонь і варимо до закипання. Важливо в процесі видаляти піну, якою буває досить багато. Варимо ласощі 30 хвилин, а потім розкладаємо його по невеликих баночках. Зберігати варення можна тільки в затемненому прохолодному місці, щільно закупорити ємності.

Горобина з медом: варіант 2

Кілограм ягід зібраних до заморозків спеціально відправляють в морозилку на кілька днів. Після цього заливають холодною водою для того, щоб вони розм'якшилися.

У ємність заливають дві склянки води і додають туди 0.5 кілограма меду. Ставимо на вогонь і чекаємо, коли мед розчиниться, а сироп закипить. Після закипання додаємо туди просушені від води ягоди і варимо до повної готовності варення. Розкладаємо по банках ще гаряче ласощі, а от відправляти варення на зберігання можна тільки після того, як воно повністю охолоне.


Меню сайту