Перець з квасолею на зиму

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Перець з квасолею на зиму

Квасоля - це дуже ситне і в той же час корисну страву. З неї готують безліч різних салатів з додаванням найрізноманітніших овочів, а іноді і фруктів. Такі заготовки містять у своєму складі багато білка та інших корисних речовин.

Перець з квасолею

Інгредієнти:

  • квасоля (можна використовувати червону або білу) - дві склянки;
  • баклажани - один кілограм;
  • помідори (вони повинні бути стиглими) - один кілограм;
  • кабачки (підбирайте молоді плоди) - півтора кілограма;
  • капуста (підходить винятково білокачанна) - півтора кілограма;
  • перець болгарський - на ваш розсуд;
  • цибуля - шість головок;
  • сіль - близько півтори ложки столові;
  • оцет (використовуйте 9% -ний) - півтори склянки;
  • рослинне масло - півтори склянки;
  • цукор - півтори склянки.

Покрокова інструкція:

  1. Замочіть квасолю в чистій воді і залиште її на вісім годин. Після закінчення зазначеного часу відваріть її.
  2. З капусти зніміть верхні листочки, після чого поріжте її на дрібні шматочки. Перець необхідно нашаткувати соломкою. Але врахуйте, вона повинна бути тонкою. Баклажани і кабачки промийте, зніміть з них шкірку. Поріжте овочі, після чого шматочки баклажанів посоліть і залиште на три години, щоб з них вийшла гіркота. Після цього відцідіть юшку і додайте їх в одну ємність до кабачків.
  3. Далі в каструльку наберіть воду, доведіть її до кипіння і облийте нею томати. Зніміть з них шкірку і пропустіть через м'ясорубку.
  4. Цибулю очистіть від лушпиння і поріжте на невеликі кубики.
  5. Тепер приступаємо до приготування маринаду. Отже, перемішайте оцет із сіллю, цукром та олією.
  6. Поставте кашку на вогонь, доведіть до кипіння. Через хвилину вимкніть плиту. Добре перемішайте.
  7. У заздалегідь підготовлену чисту каструльку викладіть овочі і додайте туди маринад. При цьому першим шаром повинна бути капуста, другим - баклажани, третім - перець болгарський, четвертим - цибулю. Варити інгредієнти необхідно близько години. Однак за тридцять хвилин до готування додайте квасолю і перемішайте овочі. Салат розфасовують по банках гарячим.

Про що слід знати

Зверніть увагу на те, що при приготуванні цієї страви овочі необхідно підбирати свіжі. При цьому перевагу найкраще віддавати домашнім, а не привізним, які продаються в магазинах. Також необхідно врахувати і той факт, що баклажани можна виключити. Це залежить від вашого смаку.

Смачного!


Як приготувати маринад для грибів?
Як приготувати вівсяне печиво?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як заготовити щавель на зиму?
Паштет з курки з грибами
Буріто з куркою
Як приготувати стейк із сьомги?
Як приготувати азу з яловичини?
Чим замінити майонез в салатах?
Як приготувати індичку в духовці?
Як збити вершки з цукром?
Як згасити картоплю?
Як приготувати сметанне желе?
Як маринувати кабачки на зиму?
Як зробити півники з цукру?
Як маринувати патисони?
Меню сайту