на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Варення на фруктозі зі смородини

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Варення на фруктозі зі смородини

Традиційно прийнято вважати, що будь-яке варення готується з ягід або фруктів з обов'язковим додаванням цукру, але насправді це не зовсім так. Для тих, хто стежить за своєю фігурою або має проблеми зі здоров'ям, в силу яких виникає необхідність виключення з раціону харчування вуглеводної їжі, придумані спеціальні рецепти приготування варення без цукру. Цукровий пісок в таких десертах замінюється нешкідливими і некалорійного підсолоджувачами. Давайте розглянемо, як приготувати смачне варення з чорної смородини на фруктозі. Відразу можна сказати, що готове ласощі виходить просто приголомшливим і нітрохи за своїми смаковими якостями не поступається класичному черносмородиновое варенню.

Отже, перш за все, нам необхідно підготувати ягоди. Візьмемо чорну смородину (2 кг), помістимо її в друшляк і гарненько помиємо під проточною водою. Одночасно з тим слід перебрати ягідки і звільнити їх від плодоніжок і різного роду сміття. Залишити смородину хвилин на 10 в друшляку, щоб стекла зайва рідина, після чого помістити ягідки в емальований таз, в якому буде варитися наше варення.

Тепер наше завдання полягає в тому, щоб зварити солодкий сироп на основі фруктози. У невелику ємність необхідно налити холодну очищену воду (0,7 л) і довести її до кипіння. Вогонь зменшуємо до самого мінімального і поступово, невеликими порціями починаємо всипати фруктозу, безперервно помішуючи вміст ємності. Всього на 2 кг чорної смородини нам буде потрібно 300 г фруктози. Для того щоб збільшити щільність варення і зробити ласощі більш густим, можна всипати поряд з фруктозою 1 ст. л. желатину.

Готовий солодкий сироп необхідно вилити в таз з черносмородиновое ягодами і відправити на плиту. На повільному вогні довести масу до кипіння, після чого продовжувати варіння ще протягом 15 хвилин, не забуваючи помішувати і знімати образующуюся пінку. Вимкнути конфорку і, не знімаючи ласощі з плити, закрити його кришкою і дати постояти пару годин.

Готове черносмородиновое варення на фруктозі розлити по стерильним банкам і закатати за допомогою спеціального консерваційного пристосування прокип'яченими металевими кришками. Після того як вміст ємностей охолоне до кімнатної температури, банки можна відправляти на зберігання в підвал або льох. Приємного чаювання!

« попередня
наверх
наступна »

Заливне зі свинини по-російськи
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Різотто в мультиварки
Як збити вершки з цукром?
Як приготувати курячі пупки?
Як приготувати індичку в духовці?
Тріска, запечена в духовці
Як солити сьомгу?
Як приготувати вівсяне печиво?
Цукати з апельсинових кірок
Як посмажити минтай на сковороді?
Паштет з курки з грибами
Що подати до кави?
Як згасити картоплю?
Як зварити суп з шампіньйонів?
Як маринувати кабачки на зиму?
© 2015-2022  wmn.pp.ua