Варення з стиглих бананів

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Варення з стиглих бананів

Бананове варення - десерт, який по праву оцінять всі ласуни. Ніжність такого делікатесу просто неможливо передати словами, а від його запаморочливого аромату і зовсім не встояти. Варення з бананів можна подавати і як самостійне ласощі, і використовувати як начинку для випічки. Також варення відмінно доповнить натуральний домашній йогурт.

Зберігається таке екзотичне ласощі тривалий термін. Правда, для цього необхідно дотримуватися елементарних правил консервування та зберігання. Для приготування варення з бананів найкраще використовувати досить стиглі плоди, але обов'язково без слідів гниття.

Для приготування десерту слід взяти такі інгредієнти:

  • банани без шкірки - 1 кг;
  • цукор-пісок - 400 г;
  • очищена вода - 200 мл;
  • сік лимона - 3 маленьких ложки.

Приготування:

Банани очищаємо від шкірки. Після цього нарізаємо на невеликі часточки. Отримані порційні шматочки розчавлює до утворення однорідного пюре. Найзручніше це робити звичайною виделкою. Перекладаємо масу, що утворилася в спеціальну каструлю для варіння.

Потім переходимо до приготування цукрового сиропу. Для цього доводимо вказні пропорції води і цукру до кипіння. Як тільки маса закипить, акуратно висипаємо цукор і рівномірно перемішуємо. Чекаємо, поки інгредієнт повністю розчиниться. Як тільки це сталося, знімаємо з вогню солодкий сироп і заливаємо їм бананове пюре.

Основу для майбутнього екзотичного варення ставимо на невеликий вогонь і починаємо варити. В середньому для цього нам потрібно близько години. Час від часу десерт необхідно помішувати, щоб він не пригоріла.

Приблизно за 5 хвилин до готовності додаємо в варення сік лимона. Це необхідно зробити з двох причин. По-перше, так бананова маса не потемніє, а, по-друге, смак десерту не буде занадто нудотним. Варення вийде з легкою кислинкою. Якщо немає під рукою цитруса, можна використовувати звичайну лимонну кислоту. Вона напевно знайдеться під рукою на кухні в кожної господині. Її потрібно всього лише пара щіпок. Додавши цей інгредієнт, бананову масу обов'язково перемішуємо. Так кислота рівномірно розподілиться по всій масі.

Готове варення розкладаємо в рівних пропорціях по заздалегідь простерилизованнимбанкам. Ємності закупорюємо кришками, а потім перевертаємо дном вниз. Остужаем консервацію і переносимо її в місце для зберігання.


Як зробити сирники з сиру?
Чим замінити сир Філадельфія?
Як зварити яйце круто?
Як приготувати сметанне желе?
Страви з пікші
Заливне зі свинини по-російськи
Шоколадний мус з ромом
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як приготувати стейк із сьомги?
Що можна приготувати з гарбуза?
Як приготувати маринад для грибів?
Як вимочувати грузді?
Як збити вершки з цукром?
Різотто в мультиварки
З чого роблять шоколад?
Як приготувати солянку з капусти?
Меню сайту