Варення з яблук часточками з содою

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Варення з яблук часточками з содою

Важко уявити собі фрукт більш популярний в середній смузі Росії, ніж яблуко. Виведено величезна кількість сортів, що дозрівають в різний час і відрізняються за смаком і ароматом і, природно, існує безліч варіантів заготовок з яблук запас. У даній публікації буде розказано про приготування варення з яблук з содою. Сода використовується з метою поліпшення кольору варення та попередження разваривания яблучних часточок, в той же час надаючи їм приємну консистенцію.

Інгредієнти для приготування яблучного варення з содою:

  • яблука - один кілограм (перевагу краще віддавати кисло-солодким сортам з досить щільною м'якоттю);
  • цукор (пісок) - один кілограм;
  • сода - дві чайних ложки з гіркою;
  • сіль - половина чайної ложки;
  • вода - 200 мл (використання води залишається на розсуді кухаря залежно від соковитості яблук; якщо після настоювання яблук, пересипані цукром, виділиться велика кількість соку, то воду можна не додавати).

Спосіб приготування яблучного варення з содою:

  1. Яблука необхідно добре промити і видалити серцевини за допомогою спеціального інструменту або тонкого ножа. Далі фрукти розрізають на часточки середнього розміру і опускають яблука в воду (приблизно 2 літри) з додаванням солі. Солона вода дозволить максимально довго зберегти первісний колір яблук.
  2. Тепер потрібно обробити яблука з використанням содового розчину. Для цього дві чайних ложки соди розчиняють у 1500 мл кип'яченої, але не гарячої води. Яблука промивають під холодною проточною водою і опускають в содовий розчин на п'ять хвилин. По закінченні даного часу яблучні дольки перекладають в емальовану каструлю.
  3. Яблука в каструлі засипають цукровим піском і залишають на дві години при кімнатній температурі, щоб яблука могли виділити сік.
  4. Через дві години до яблук додають 200 мл кип'яченої води і ставлять каструлю на плиту. На сильному вогні доводять до кипіння і продовжують варити на повільному вогні при періодичному помішуванні протягом 45 хвилин.
  5. Далі варенню дають настоятися протягом семи годин і знову доводять до кипіння і варять на середньому вогні протягом п'яти хвилин.
  6. Варення розкладають по банках і закривають кришками. Зберігають у холодильнику чи іншому прохолодному недоступному сонячним променям місці.

Подається до чаю в охолодженому вигляді або використовується для начинок до пиріжків і пирогів. Може виступати в якості самостійного десерту.


Заливне зі свинини по-російськи
Як приготувати курячі пупки?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Що можна приготувати з гарбуза?
Суп з сочевиці в мультиварки
З чого роблять шоколад?
Як зробити сирники з сиру?
Як збити вершки з цукром?
Як приготувати індичку в духовці?
Як приготувати курку в пароварці?
Скільки запікати курку в духовці?
Чим замінити майонез в салатах?
Піца з артишоками
Як маринувати кабачки на зиму?
Як варити яловичу печінку?
Як маринувати патисони?
Меню сайту