на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Брусничний маринад для шашлику

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Брусничний маринад для шашлику

Брусниця - ягода північна, і що з нею робити, знають небагато, але сьогодні купити заморожену брусницю можна в будь-якому супермаркеті, так що у нас є прекрасна можливість спробувати чудовий шашлик в брусничним маринаді.

Шашлик зі свинини

Для брусничного маринаду нам знадобляться:

Приготування:

Для початку брусницю потрібно розморозити. Висипати в сотейник, залити водою, додати цедру. Варити при «ледачому» кипінні, поки ягідки брусниці НЕ полопають. Час від часу помішувати.

Ще гарячий маринад процідити. Ягоди протерти через сито ложкою або просто збити ягідний відвар блендером. Коли брусничний відвар трохи охолоне, в нього вводять оцет, всі спеції, натертий на тертці цибулю. Добре перемішати.

Тонкою цівкою при постійному помішуванні влити в маринад оливкова олія. Ще раз збити блендером. Залишити до повного охолодження і зайнятися підготовкою м'яса для шашлику.

На базовий рецепт брусничного маринаду необхідно взяти 1 кг м'яса. Свинину помити, очистити від плівок і великих жирних прожилок. Порізати порційними шматочками. Скласти в миску.

Залити м'ясо остиглим маринадом. Хвилин 5 вимішувати руками. Залишити шашлик маринуватися на 8-15 годин. Смажити на мангалі як звичайно.

Качка в брусничним маринаді на мангалі

Здивуйте гостей, приготувавши шашлик з качки! Тим більше що кисло-терпка брусниця з м'ясом качки (домашньої або дикої) поєднується ідеально!

Нам знадобляться:

Приготування:

Тушку качки добре помити, обсушити, нарізати на порційні шматочки. Скласти в миску. Цибулю почистити, нарізати дрібними кубиками, додати до м'яса качки. Перемішати.

Окремо приготувати маринад з брусниці (подрібнити блендером або потовкти у ступці), вина, спецій. Вилити маринад в миску з м'ясом, добре перемішати. Оптимальний час маринування качки - 3-5 годин.

Смажити такий шашлик зручніше на решітці, хоча можна скористатися і звичайним способом - нанизати шматочки м'яса на шампури. Поки шашлик смажиться, потрібно приготувати соус з залишився брусничного маринаду. Для цього його слід процідити через сито, вилити в невеликий сотейник, додати шматочок вершкового масла і варити на повільному вогні при безперервному помішуванні до загусання.

Полити гарячим брусничним соусом готовий шашлик, подати до столу. Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Як зробити сухарики в духовці?
Як заготовити щавель на зиму?
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Чим замінити сир Філадельфія?
Як варити яловичу печінку?
Цукати з апельсинових кірок
Як збити вершки з цукром?
Як вимочувати грузді?
Як смажити яловичу печінку?
Як приготувати солянку з капусти?
Свиняча шийка в духовці
Як приготувати курку в пароварці?
Як зварити яйце круто?
Минтай зі сметаною в духовці
Суп з сочевиці в мультиварки
Як приготувати азу з яловичини?
© 2015-2022  wmn.pp.ua