Хе з окуня

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Хе з окуня

Хе - це гостре блюдо з маринованої риби. Як правило, для цієї мети використовують окуня, тунця, макрелі або минтая. При цьому в більшості випадків тушка просто маринується і не передбачає процесу термічної обробки. У Кореї таке блюдо готують з баранини, молодої телятини і, звичайно ж, птиці. Що ж стосується свинини, то вона для цієї мети не використовується ніколи.

Хе було улюбленою стравою Конфуція, саме тоді воно і набуло свою популярність. Сьогодні ж така рибка є одним з найпопулярніших страв у Кореї. Її подають в дорогих ресторанах як додаток до основних блюдом або ж, як окрему страву. А от російська інтерпретація передбачає теплову обробку.

Інгредієнти (розраховано на чотири порції):

  • сіль - за смаком;
  • оливкова олія - ??дві ложки столові;
  • окунь - одна штука (кілограмова тушка);
  • чорний перець;
  • цибуля - вісімсот грамів;
  • оцет - дві ложки столові;
  • перець гострий - на ваш розсуд.

Покрокова інструкція:

  1. Рибку необхідно почистити, зрізати філе і акуратно витягнути з неї всі кісточки. Що ж стосується голови і кісток, їх можна пустити на юшку. Не слід забувати і про те, що дрібні кісточки можна зробити м'якими завдяки застосуванню оцту.
  2. Потім філе потрібно нарізати кубиками або смужками, як вам зручніше. Цибулю очистіть від лушпиння, поріжте його кільцями.
  3. У чисту ємність викладіть цибулю і філе рибки. При цьому кожен шар необхідно посипати перцем (необхідно використовувати гострий і чорний) і сіллю. Однак не переборщіть спеціями.
  4. Інгредієнти залийте оцтом і залиште в прохолодному місці, щоб окунь настоялося. Через дві години необхідно додати оливкове масло. Далі риба повинна маринуватися близько восьми годин. Після закінчення даного часу ви зможете сповна насолодитися бездоганним смаком хе.

Як бачите, хе з окуня готується дуже легко і швидко. Це ідеальна закуска під будь-які алкогольні напої, яка підкорить вас своїм бездоганним смаком і чудовим ароматом. Не варто забувати і про те, що хе вважається одночасно і закускою, і салатом. Готують його з риби, птиці, яловичини або свинини.

Слід врахувати і той факт, що в ресторанах хе готують не за класичним рецептом, а згідно зі спрощеною технологією. Її використовують не тільки наші кулінари, але і корейські кухарі і це не дивно, так як класична версія вимагає великих витрат часу, дуже трудомістка. Так, звичайно, це відображається на смаку, але незначно - основні смакові ноти зберігаються.


Скільки запікати курку в духовці?
Страви з пікші
Заливне зі свинини по-російськи
Як зварити яйце круто?
Як приготувати солянку з капусти?
Страви з сушених грибів
Свинина у фользі, запечена в духовці
Як смажити яловичу печінку?
Як приготувати маринад для грибів?
Як приготувати курку в пароварці?
Чим замінити сир Філадельфія?
Минтай зі сметаною в духовці
Суп з сочевиці в мультиварки
Чим замінити майонез в салатах?
Як приготувати індичку в духовці?
Як приготувати курячі пупки?
Меню сайту