на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Маринад для шашлику зі свинини з майонезом
Все частіше і частіше кулінари, готуючи маринад для шашлику, оцет замінюють майонезом. Смак такого маринаду ніжніший і ароматний, адже до складу майонезу входять яйця і рослинна олія. Процес маринування м'яса в такому маринаді не такий швидкий, як в оцті (незгірш 6-ти годин), але шашлик просочується дуже добре і виходить більш соковитим і м'яким. Як замаринувати свинячий шашличок в майонезну соусі, розповідається в рецептах, представлених в статті далі.
Для замочування 2 кг свіжого свинячого м'яса знадобиться такий продуктовий набір:
Приправу для шашлику можна замінити будь-якими улюбленими вами спеціями.
Приготування:
Лук очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями. У миску кладемо цибулю, насипаємо спеції та сіль, виливаємо майонез. Перемішуємо маринад руками або дерев'яною ложкою. Залишаємо соус настоятися протягом 10 хвилин, щоб цибуля пустила сік.
У каструлю викладаємо шар м'яса, а зверху поливаємо його маринадом. Таким чином чергуємо шари м'яса і маринаду.
Накриваємо посудину кришкою і залишаємо в прохолодному місці настоюватися не менше 6 годин.
Ароматний, пікантний і дуже апетитний на вигляд виходить маринад, рецепт якого представлений далі. А родзинкою цього соусу є "ансамбль" майонезу і гірчиці. Ці продукти надають маринаду красивого золотистого відтінку і дуже приємний аромат.
Для маринування 1 кг свинини готуємо наступні продукти:
Необхідні дії:
У мисочці перемішуємо майонез і гірчицю. Додаємо до них спеції та сіль. Лук очищаємо від лушпиння і подрібнюємо кільцями.
М'ясо, нарізане шматочками, викладаємо в один шар у каструлю. Зверху кладемо кружальця цибулі. Поливаємо заготовку маринадом. Чергуючи шари продуктів в такій послідовності і далі. Залишаємо шашлик маринуватися під закритою кришкою в прохолодному місці протягом 6-10 годин.
Під час приготування шашлику на шампурах між шматочками м'яска володіємо кільця цибулі.
« попередня | наступна » |