на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Желе з журавлини без варіння

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Желе з журавлини без варіння

Що можна приготувати з кислої, але нескінченно корисної журавлини? Морс? Компот? Варення? Безумовно, це перше, що спадає на думку. Хтось, подумавши, може додати, що журавлину можна використовувати як прикраси для тортів і тістечок. Ті, хто не дуже люблять солодке, найчастіше використовують цю ягоду, як один з інгредієнтів маринаду або соусу до м'ясних чи рибних страв. А в супермаркеті все ще можна іноді зустріти у продажу зацукровану журавлину, яка продається в маленьких картонних коробочках, як цукерки-драже.

Тільки досвідчені господині знають, що з журавлини можна зробити приголомшливе желе. Спробувавши ложечку такого десерту, зупинитися буде неможливо! Ароматне, з приємним кисло-солодким смаком, тане в роті желе хочеться їсти ще і ще! Так що обов'язково спробуйте приготувати такі ласощі для своїх домашніх. Повірте, вони будуть у захваті!

Чим відрізняється журавлина від більшості інших видів ягід, так це властивістю желіроваться при взаємодії з цукром. Ні желатин, ні агар-агар, ні пектин додавати в журавлину, щоб вийшло тремтяче желе не потрібно. Більш того, якщо десерт готувати для того, щоб з'їсти його відразу, ягідну масу навіть не потрібно варити! Уявляєте, як це добре? По-перше, часу на приготування йде набагато менше, по-друге, всі корисні речовини і вітаміни, які в журавлині містяться у величезній кількості, збережуться. А, значить, з'їсти порцію такого десерту буде не тільки смачно, але й корисно.

Зробити желе з журавлини без варіння елементарно просто. Треба взяти 500 г свіжої журавлини, промити і обсушити її. Якщо ви купуєте заморожену ягоду, її потрібно тільки розморозити - мити таку ягоду немає необхідності.

Потім журавлину треба пересипати в каструльку і залити її повністю окропом. Залишити на 10 хвилин, щоб ніжні ягідки стали м'якшими.

Далі окріп необхідно злити, журавлину перетерти через сито або ж пропустити ягоди через соковижималку, оскільки для желе нам знадобиться тільки журавлинний сік. До соку додати 300 грамів цукру. Перемішувати дерев'яною ложкою до тих пір, поки всі кристали цукру повністю не розчиняться.

От і все! Желе з журавлини без варіння практично готово! Залишається розлити його в розетки для варення або високі вузькі стакани і поставити в холодильник для застигання. Через кілька годин желе можна діставати і подавати до столу як десерт або як доповнення до м'ясних страв.

Смачного!

« попередня
наверх
наступна »

Як варити яловичу печінку?
Свинина у фользі, запечена в духовці
Чим замінити сир Філадельфія?
Як приготувати сметанне желе?
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати індичку в духовці?
Як маринувати кабачки на зиму?
Як зробити сирники з сиру?
Як зварити суп з шампіньйонів?
Чим замінити майонез в салатах?
Як приготувати стейк із сьомги?
Минтай зі сметаною в духовці
Тріска, запечена в духовці
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Паштет з курки з грибами
Як вимочувати грузді?
© 2015-2022  wmn.pp.ua