на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Гострі баклажани по-корейськи на зиму
Ікра баклажанна - це класика і одночасно шедевр кожної господині, але з "синенькі" можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму. Наприклад, баклажани по-корейськи. Ця страва виходить гострим і одночасно пікантним. Приготувати таку закачування можна за різними рецептами, залежно від гостроти, смаку готового блюда, але склад інгредієнтів повинен залишатися незмінним, оскільки від цього залежить смак закуски.
Інгредієнти:
Приготування:
Підготовку овочів починають з моркви. Її чистять, споліскують і натирають на терці у формі соломки. Морквяні масу заливають окропом так, щоб вона повністю опинилася під водою. Миску з морквою накривають кришкою і залишають до охолодження. Коли вода в мисці стане холодною, морква відціджують і перекладають у більш глибоку ємність.
Тепер черга підготовки інших овочів за рецептом: перець очищають від насіння і плодоніжки, цибуля «роздягають». Очищені овочі нарізають тоненькою соломкою і змішують з морквою.
Баклажан ретельно миють у воді, після чого його розрізають уздовж, а після ножем нарізають кільцями. Перед подальшим використанням підготовлений баклажан проварюють у підсоленій воді для видалення гіркуватого смаку (стандартна процедура для цього овоча). Коли кільця баклажанів будуть готові, їх виймають з води шумівкою, остуджують і злегка віджимають, видаляючи надлишки рідини. Тепер баклажан відправляють в ємність до інших підготовленим раніше овочам.
В окремому посуді готують гостру заправку для баклажанів. Зробити її потрібно правильно, оскільки від неї залежить специфічний смак і аромат закачування. У невеликій каструльці змішують цукор, сіль, спеції, товчений або подрібнений зубок часнику, цибулю, додають масло, оцет. Отриманим маринадом заливають овочеву масу.
Для закачування використовують літрові банки, попередньо простерилізовані. Готову суміш з овочів разом з маринадом розкладають у банки і накривають кришками. Далі банки із заготівлею на 25 хвилин відправляють стерилизоваться у велику каструлю з гарячою водою. Залишилося тільки вийняти банки, щільно закрутити кришки і залишити остигати до ранку під теплою ковдрою.
« попередня | наступна » |