на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Помідори з рисом на зиму
Зазвичай на зиму готуються салати, які подаються з гарніром, але можна зробити консервовані овочі з переважанням помідорів разом з наповнювачем з рису. Такий вид консервації відкривають і використовують як самостійну страву, коли більше нічого не приготовлено або хочеться з'їсти щось особливе. Вибирається сорт рису, який при варінні залишається цілим і не перетворюється на розм'якла кашу, найкраще пропарений з довгими зернами.
На 1 кілограм рису потрібно підготувати по два кілограми кожного виду овочів, це:
Крім рису і овочів знадобляться 500 мл соняшникової олії рафінованої, 100 г солі, 60 г цукру, 200 мл оцту (9% -ного) і за смаком чорний запашний перець. Любителі гострих страв можуть замінити деяку кількість солодкого перцю гірким шишкуватим.
Якщо ви вирішите, що обсяг вкладених продуктів занадто великий, можна все компоненти зменшити в два або три рази.
Приготування салату з овочів з рисом:
Рис промивається в декількох водах, поки на ньому не залишиться жодних ознак рисового борошна, і вариться до готовності. Потрібно простежити, щоб він не перетравився, а зернятка залишилися целенькие і не занадто м'які.
Всі овочі добре промиваються в проточній воді і очищаються. Цибулю нарізати півкільцями, морква натирається на тертці, можна використовувати терку для нарізки моркви по-корейськи, тоді вона буде в салаті виглядати дуже незвично. Перець нарізаємо неширокими смужками, а помідори - кубиками.
Всі овочі повинні знаходитися в окремих ємностях і бути під рукою, щоб їх можна було вчасно висипати в стоїть на плиті салат. У широкий сотейник з антипригарним покриттям виливаємо олію, ставимо на плиту і раскаліваем. У масло всипаємо морква, злегка обсмажуємо і додаємо цибулю. Коли цибуля буде злегка підсмажений, висипаємо перець, і тушкуємо на середньому вогні близько 15 хвилин. Після перцю чергу покласти в сотейник помідори. Разом з ними кладемо сіль, цукор і запашний перець і, помішуючи, тушкуємо ще близько 15 хвилин.
Тепер кладемо відварений рис і знову тушкуємо 15 хвилин. У цей час маса стає густою, так як рис починає вбирати сік, випущений овочами, тому весь час салат потрібно помішувати, щоб він не підгорів. Наприкінці пробуємо заготовку на сіль і перець і, якщо потрібно, додаємо їх до смаку.
Готовий салат розфасовується по стерилізованих банках місткістю 500 мл і закочується металевими кришками. Незважаючи на кількість овочів, закрити салат з помідорами і рисом зовсім нескладно. Важливо, щоб всі продукти були заздалегідь почищені і нарізані, і вам не доводилося їх шинкувати, коли заготовка вже кипить на плиті.
« попередня | наступна » |