на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Квашена капуста з гірчицею

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Квашена капуста з гірчицею

Квашена капуста вже багато-багато років є незмінною закускою на столі в кожній родині. Ця страва відноситься до національних страв слов'янських країн. Способів його приготування дуже багато - з ягодами, з овочами, зі всілякими спеціями, але в даній статті ми представляємо рецепт квашення білокачанної капусти з гірчицею і маринованими фруктами. Така закуска відрізняється гарним зовнішнім виглядом, пікантним смаком. До м'яса і рибку це блюдо дуже навіть буде доречно. Всі секрети його виконання читаємо в статті.

Рецепт приготування квашеної капусти з гірчицею

На 1 кг білокачанної капусти знадобиться наступна кількість продуктів:

Приготування:

Капусту очищаємо від верхніх підсохлих і пошкоджених листочків. Нарізаємо її соломкою або шматочками квадратної форми розміром приблизно 3х3 см.

На сито зливаємо мариновані ягоди і фрукти. Для квашення капусти відбираємо більш цілі шматочки плодів. Маринад проціджуємо через марлю, в нього додаємо суху гірчицю і ретельно перемішуємо.

Капусту кладемо в каструлю, наливаємо сюди ж рафінована соняшникова олія, цукор і мариновані плоди. Акуратно, щоб не пошкодити структуру шматочків фруктів і ягід, перемішуємо чистими руками всю цю заготовку. Заливаємо в каструлю маринад з гірчицею. Витримуємо заготовку кілька годин, а після пересипаємо по банках, закриваємо кришками і відправляємо в холодильник.

Їсти таку квашену капусту можна вже на наступний день. Зберігати в холодильнику її можна до 10 днів.

Приготування маринованих фруктів і ягід, які використовуються для квашення капусти

Продукти:

Хід дій:

У проточній воді промиваємо виноград, фрукти. З кісточкових фруктів видаляємо кісточки, у груш і яблук вирізаємо серцевину з насінням. Великі плоди розрізаємо на часточки, дрібні залишаємо половинками. Ягоди винограду знімаємо з грона.

Складаємо плоди в стерильні банки об'ємом 1 літр. У кожну ємність додаємо по 2 горошинки запашного перцю, 1 бутончіку спеції гвоздики, кілька дрібних шматочків мускатного горіха.

Воду доводимо до кипіння, виливаємо в баночки із заготівлею. Накриваємо їх кришечками, витримуємо 5 хвилин. Далі воду зливаємо.

Варимо маринад з води, цукру і солі. Коли він прокипить 5 хвилин, наливаємо оцет, доводимо до кипіння, а після розливаємо по банках. Закупорюємо заготовку кришками. Перевертаємо банки догори дном, вкутуємо. Після охолодження виносимо їх у підвал. Зберігати заготовку можна 1 рік, а пробувати і використовувати для квашення капусти можна вже через один тиждень після приготування.

« попередня
наверх
наступна »

Як приготувати лагман зі свинини?
Свинина з ананасом в сирній "шубі & quo ...
Мойва в духовці
Страви з болгарського перцю
Як приготувати стейк із сьомги?
Що можна приготувати з курячої грудки?
Як приготувати солянку з капусти?
З чого роблять віскі?
Як правильно загортати шаурму?
Як вимочувати грузді?
Рулет зі свинячої очеревини
Як засолити ікру окуня?
Як приготувати манти без мантоварки?
Як заварювати пуер в таблетках?
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Закуски на новий 2013
© 2015-2022  wmn.pp.ua