на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Квашена капуста з гірчицею
Квашена капуста вже багато-багато років є незмінною закускою на столі в кожній родині. Ця страва відноситься до національних страв слов'янських країн. Способів його приготування дуже багато - з ягодами, з овочами, зі всілякими спеціями, але в даній статті ми представляємо рецепт квашення білокачанної капусти з гірчицею і маринованими фруктами. Така закуска відрізняється гарним зовнішнім виглядом, пікантним смаком. До м'яса і рибку це блюдо дуже навіть буде доречно. Всі секрети його виконання читаємо в статті.
На 1 кг білокачанної капусти знадобиться наступна кількість продуктів:
Приготування:
Капусту очищаємо від верхніх підсохлих і пошкоджених листочків. Нарізаємо її соломкою або шматочками квадратної форми розміром приблизно 3х3 см.
На сито зливаємо мариновані ягоди і фрукти. Для квашення капусти відбираємо більш цілі шматочки плодів. Маринад проціджуємо через марлю, в нього додаємо суху гірчицю і ретельно перемішуємо.
Капусту кладемо в каструлю, наливаємо сюди ж рафінована соняшникова олія, цукор і мариновані плоди. Акуратно, щоб не пошкодити структуру шматочків фруктів і ягід, перемішуємо чистими руками всю цю заготовку. Заливаємо в каструлю маринад з гірчицею. Витримуємо заготовку кілька годин, а після пересипаємо по банках, закриваємо кришками і відправляємо в холодильник.
Їсти таку квашену капусту можна вже на наступний день. Зберігати в холодильнику її можна до 10 днів.
Продукти:
Хід дій:
У проточній воді промиваємо виноград, фрукти. З кісточкових фруктів видаляємо кісточки, у груш і яблук вирізаємо серцевину з насінням. Великі плоди розрізаємо на часточки, дрібні залишаємо половинками. Ягоди винограду знімаємо з грона.
Складаємо плоди в стерильні банки об'ємом 1 літр. У кожну ємність додаємо по 2 горошинки запашного перцю, 1 бутончіку спеції гвоздики, кілька дрібних шматочків мускатного горіха.
Воду доводимо до кипіння, виливаємо в баночки із заготівлею. Накриваємо їх кришечками, витримуємо 5 хвилин. Далі воду зливаємо.
Варимо маринад з води, цукру і солі. Коли він прокипить 5 хвилин, наливаємо оцет, доводимо до кипіння, а після розливаємо по банках. Закупорюємо заготовку кришками. Перевертаємо банки догори дном, вкутуємо. Після охолодження виносимо їх у підвал. Зберігати заготовку можна 1 рік, а пробувати і використовувати для квашення капусти можна вже через один тиждень після приготування.
« попередня | наступна » |