на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Консервовані огірки з горілкою

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Консервовані огірки з горілкою

Чи знали ви про те, що огірки можна консервувати зі звичайною горілкою? На перший погляд таке блюдо здається просто неймовірним, проте воно існує! Його легко приготувати самостійно! За збереження такої консервації впродовж усієї зими не варто і переживати! Ну і найголовніше - огірочки виходять просто клас!

Огірки, консервовані з використанням горілки, не містять великої кількості калорій, покращують роботу багатьох органів і в першу чергу кишечника, а, крім того, вважається, що такі огірки здатні запобігати захворювання раком.

Крім усього іншого, розсіл, який виходить від консервації огірків з додаванням горілки, здатний просто краще кращого ліки знімати відчуття похмілля, що іноді трапляється після гучного застілля!

Перш ніж приступити до консервації, помиємо банки, кришки. Обдаємо кришки окропом, а ось банки бажано додатково стерилізувати на пару або вижаріть в духовці. Для консервації вибираємо огірки невеликих розмірів, як кажуть, «молоденькі», зрізаємо з них кінці і близько 30 хвилин витримуємо огірки в холодній воді. Відразу після цього наповнюємо ними банки, залишаючи зверху овочів місце для спецій і зелені.

У кожну банку, розмір якої неважливий, кладуть невеликий парасольку кропу, бажано свіжого, зеленого з несформованими насінням, трохи селери, для додання щільності і пружності - половину від аркуша хрону або маленький корінець. При бажанні використовують по п'ять штук чорної смородини (листя) і вишні. Наприкінці закладають по 6 горошин чорного можливо і запашного перцю і кілька (2-3) зубчиків часнику. Часто кладуть додатково невеликий стручок гіркого, не надто гострого перцю, що вносить гостроту і робить смак страви зовсім іншим.

Огірки відразу після закладки заливають окропом і залишають у такому стані, прикривши кришкою. Окріп не зливати, поки не буде готовий розсіл, щоб залити банки повторно. Для приготування розсолу «з горілкою» на кожен літр води кладуть близько 60 г солі і десь 50 мл горілки (половину стопки). Оцет в такий консервації теж використовують і наливають його вже після наповнення банок розсолом, додаючи в кожну по чайній ложці. Зазвичай використовують нерозбавлений розчин.

Як тільки розсіл прокипить протягом 3-5 хвилин, відразу заливають по банках, слив з ємностей колишній окріп. Далі все як завжди: наливають оцет, банки закручують, дають їм час охолонути і, через три дні, відносять до льоху. Подавати такі огірки, консервовані з горілкою, можна вже через тиждень.

« попередня
наверх
наступна »

Куряче філе з бананово-гірчичним соусом
Як виростити чайний гриб?
Мойва в клярі
Долма з виноградного листя
Як приготувати стейк із сьомги?
Як варити яблучне варення?
Як приготувати солянку з капусти?
Як приготувати курячі пупки?
З чого роблять віскі?
Елеш з куркою
Чим замінити сир Філадельфія?
Домашнє вино з малини
Що можна приготувати з печива?
Чим замінити розпушувач тіста?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як заварювати пуер в таблетках?
© 2015-2022  wmn.pp.ua