на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Польський салат з капусти

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Польський салат з капусти

Польська кухня, як і кухня багатьох народів Північної Європи, віддає перевагу ситним і трохи солодкуватим страв. Салати в цій кухні користуються великою популярністю, а капусту для салатів використовують не тільки свіжу, але також і солону, і квашену, але найулюбленішим блюдом для багатьох є салат зі свіжої білокачанної капусти.

Класичний польський салат зі свіжої капусти

На 800 г капусти потрібні 100 г панірувальних сухарів, 200 г редьки, оцет, соняшникова олія, сіль, а також при бажанні свіжа зелень.

Капусту шаткують, а потім перетирають з сіллю, поки з неї не виділиться сік. Потім в капусту додають натерту редьку і сухарі, заправляють оцтом і олією, при необхідності додають солі і ретельно перемішують. Прикрашають готовий салат зеленню.

У Польщі нерідко пропонують гостям салати не тільки з білої, але й з червоної капусти, яку місцеві жителі називають «червоной».

Польський салат з «червоної» (червонокачанної) капусти

Окрім самої капусти для приготування салату потрібні сметана, соняшникова олія, хрін і лимонний сік, а також цукор, сіль і перець. Капусту ріжуть на тонкі смуги і запарюють в окропі. Процедура запарювання триває буквально кілька секунд, після чого капусту потрібно вийняти з окропу і промити проточною холодною водою (найзручніше для цього скористатися друшляком).

Всі інші продукти змішуються між собою окремо, потім отриманим соусом заливається капуста. Готовий салат повинен трохи постояти перед подачею на стіл в холодильнику - він набагато смачніше, коли капуста просочиться соусом.

Салат з капусти з морквою по-польськи

Цей рецепт теж відомий, як традиційне блюдо польської кухні. Він дуже простий у приготуванні і містить дуже багато вітамінів, тому в даний час користується великою популярністю як гарнір до риби і м'яса, а також нерідко виступає легким доповненням до важких страв.

Для приготування 4 порцій знадобляться половина великого капустяного качана, 2 морквини, половина великий цибулини, зелень, 2 ст. ложки соку лимона, 3 ст. ложки будь-якої олії, по чайній ложці цукрового піску і солі, а також, при необхідності, чорний перець.

Капусту шаткують, викладають в миску, солять і залишають постояти на 10 хвилин. Після цього перемішують її з цукром і лимонним соком і додають моркву, попередньо нарізану соломкою, цибулю, нарізану півкільцями і подрібнену, свіжу або суху зелень. Отриману суміш необхідно спробувати і, якщо потрібно, додати солі, перцю і лимонного соку. Готовий салат заправляють маслом і подають на стіл через 10-15 хвилин.

Салати з капустою можна заправляти практично будь-якими соусами - майонезом, йогуртом, соусом з гірчиці і меду і т. Д. Щоб готовий салат сподобався всім, важливо уважно стежити за тим, щоб капуста не була занадто твердою.

« попередня
наверх
наступна »

Що можна приготувати з курячої грудки?
Свинина з ананасом в сирній "шубі & quo ...
Як приготувати капучіно в домашніх умовах ...
Як заварювати пуер в таблетках?
Як варити яблучне варення?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Як приготувати молочний коктейль?
Мойва в духовці
Куряче філе з бананово-гірчичним соусом
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як правильно загортати шаурму?
Минтай зі сметаною в духовці
Як приготувати стегенця в духовці?
Кисіль із заморожених ягід
Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати стейк із сьомги?
© 2015-2022  wmn.pp.ua