на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Польський салат з капусти
Польська кухня, як і кухня багатьох народів Північної Європи, віддає перевагу ситним і трохи солодкуватим страв. Салати в цій кухні користуються великою популярністю, а капусту для салатів використовують не тільки свіжу, але також і солону, і квашену, але найулюбленішим блюдом для багатьох є салат зі свіжої білокачанної капусти.
На 800 г капусти потрібні 100 г панірувальних сухарів, 200 г редьки, оцет, соняшникова олія, сіль, а також при бажанні свіжа зелень.
Капусту шаткують, а потім перетирають з сіллю, поки з неї не виділиться сік. Потім в капусту додають натерту редьку і сухарі, заправляють оцтом і олією, при необхідності додають солі і ретельно перемішують. Прикрашають готовий салат зеленню.
У Польщі нерідко пропонують гостям салати не тільки з білої, але й з червоної капусти, яку місцеві жителі називають «червоной».
Окрім самої капусти для приготування салату потрібні сметана, соняшникова олія, хрін і лимонний сік, а також цукор, сіль і перець. Капусту ріжуть на тонкі смуги і запарюють в окропі. Процедура запарювання триває буквально кілька секунд, після чого капусту потрібно вийняти з окропу і промити проточною холодною водою (найзручніше для цього скористатися друшляком).
Всі інші продукти змішуються між собою окремо, потім отриманим соусом заливається капуста. Готовий салат повинен трохи постояти перед подачею на стіл в холодильнику - він набагато смачніше, коли капуста просочиться соусом.
Цей рецепт теж відомий, як традиційне блюдо польської кухні. Він дуже простий у приготуванні і містить дуже багато вітамінів, тому в даний час користується великою популярністю як гарнір до риби і м'яса, а також нерідко виступає легким доповненням до важких страв.
Для приготування 4 порцій знадобляться половина великого капустяного качана, 2 морквини, половина великий цибулини, зелень, 2 ст. ложки соку лимона, 3 ст. ложки будь-якої олії, по чайній ложці цукрового піску і солі, а також, при необхідності, чорний перець.
Капусту шаткують, викладають в миску, солять і залишають постояти на 10 хвилин. Після цього перемішують її з цукром і лимонним соком і додають моркву, попередньо нарізану соломкою, цибулю, нарізану півкільцями і подрібнену, свіжу або суху зелень. Отриману суміш необхідно спробувати і, якщо потрібно, додати солі, перцю і лимонного соку. Готовий салат заправляють маслом і подають на стіл через 10-15 хвилин.
Салати з капустою можна заправляти практично будь-якими соусами - майонезом, йогуртом, соусом з гірчиці і меду і т. Д. Щоб готовий салат сподобався всім, важливо уважно стежити за тим, щоб капуста не була занадто твердою.
« попередня | наступна » |