на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як варити пшоняну кашу?

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Як варити пшоняну кашу?

Пшоняна каша здавна вважається однією з найбільш корисних для здоров'я, вона здатна насичувати організм людини здоров'ям і силою. До того ж її можна приготувати різну по консистенції і смаку: розсипчасту, солону або солодку, на молоці або воді, з різними компонентами (гарбузом, салом, фруктами). Рецептів приготування цієї каші є багато, так що ви з легкістю зможете вибрати більш відповідний для себе.

Пшоно можна готувати як на воді, так і на молоці, або зовсім змішавши в рівних частинах воду з молоком. Пропорції крупи і рідини також можуть бути різними, все залежить від бажаного результату. Якщо побільше додати води, то каша вийде рідшою, якщо менше, то вона вийде більш розсипчаста і густа. Ось приблизні співвідношення: для розсипчастої беруть 1 склянку крупи на 1,5 склянки рідини; для в'язкої 1 крупи на 2-2,5 склянки рідини; для рідкої пшоняної каші на 1 пшона беруть 3 і більше склянки рідини.

Перед тим як варити пшоно його як слід промивають кілька разів, ця крупа дуже забруднена. Промивають у холодній воді, коли вода буде прозорого кольору, то крупу ще раз промивають у теплій воді.

Пшоняну кашу готують двома різними способами: перший, це коли в каструлю з пшоном наливають багато води і варять до напівготовності, після чого воду зливають, а в каструлю додають молоко (гаряче), масло, сіль і на маленькому вогні варять до повної готовності; і другий, коли в каструлю відразу наливають необхідну кількість рідини (молоко, вода) та додається сіль з маслом, варять постійно перемішуючи пшоно до його загустіння, потім залишають на малому вогні ще на одну годину. Варто обов'язково врахувати, що для приготування пшона годиться лише каструля з товстим дном.

Ось один з найбільш простих рецептів приготування каші.

Вам знадобляться: 1 склянка молока, 1 склянку крупи, 50 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру і сіль за смаком.

Спочатку пшоно промивається, потім на плиту ставлять дві каструлі: в першу наливають літр води, а в другу молоко і туди ж висипають сіль і цукор. У момент закипання води в першій каструлі туди додають пшоно і варять невпинно помішуючи. Коли крупа розвариться воду з каструлі зливають, разом з нею піде і вся гіркота властива пшону. Крупу ще раз промивають у теплій воді.

Промиту крупу засипаємо в молоко (кипляче) і, накривши кришкою, варимо на невеликому вогні. Періодично перевіряємо готовність каші, коли основна частина молока вбереться в пшоно, в кашу додають вершкове масло невеликими шматочками. Варять ще близько десяти хвилин, знявши з вогню каструлю, необхідно щільно укутати рушниками на півгодини. До пшоняної каші можна додавати різні інгредієнти (курагу, родзинки, сухофрукти за винятком чорносливу).

« попередня
наверх
наступна »

Кутаб із зеленню
Як приготувати солянку з капусти?
Як посмажити картоплю з грибами?
Солона скумбрія в домашніх умовах
Шоколадний мус з ромом
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як приготувати рис для ролів?
Як приготувати азу з яловичини?
Скільки варити яловичий язик?
Як приготувати чак чак?
Мастика в домашніх умовах
Як приготувати щуку в духовці?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як готувати заморожені опеньки?
Терпуг, запечений в духовці
Як солити грузді?
© 2015-2022  wmn.pp.ua