Томатний соус "Суго"

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Томатний соус "Суго"

Чому томатні соуси переважніше готувати самостійно, а не купувати готові в супермаркетах? По-перше, соуси з літніх помідорів набагато смачніше і ароматні. По-друге, ніяких шкідливих добавок - типу консервантів і стабілізаторів смаку в них немає і в помині. По-третє, готувати, наприклад, ніжний томатний соус «Суго» абсолютно нескладно - з цим завданням впорається навіть недосвідчена господиня. І, нарешті, зберігається така домашня заготовка всю зиму при кімнатній температурі без всяких «сюрпризів» прекрасно. Що ж, почнемо.

Класичний італійський соус «Суго» готують з наступних основних інгредієнтів:

  • томати свіжі стиглі - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста (бажано брати сорт з білою лушпинням) - 2 штуки;
  • молодий часник - 4 зубки.

Бальзамічний або винний (на вибір) оцет в цей соус додається за смаком, але не більше декількох крапель. Сіль, перець запашний і чорний теж потрібно додати потроху, пробуючи на смак.

Приготування:

В першу чергу обробляються помідори. Їх потрібно помити, обсушити, зняти шкірку. Зробити це можна двома способами. По-перше, просто натерти на тертці, викидаючи шкірку. По-друге, обдати окропом (попередньо на кожному томаті зробити хрестоподібний надріз в області хвостика) і почистити. Очищені помідори нарізати часточками або кубиками, скласти в миску.

Потім настає черга часнику та цибулі. Їх традиційним способом чистять і нарізають (як зручно, це неважливо). Цибулю пасерують в сковороді. Він повинен стати напівпрозорим. У цей момент в сковороду можна відправляти часничок і обсмажувати все разом ще пару хвилин.

Відповідальний момент! Нарізані помідори викладаємо обережно в сковороду, перемішуємо їх з пасерованою цибулею і часником, тушкуємо на малому вогні півгодини. Кришкою сковороду закривати не можна, так як нам важливо, щоб в процесі тушкування з овочів пішла зайва волога. Крім того, соус доведеться часто помішувати, щоб він не пригоріла.

В кінці приготування потрібно додати до овочів спеції, сіль, бальзамічний (винний) оцет. Через хвилину вогонь вимкнути, але це ще не все. Щоб соус «Суго» придбав однорідну консистенцію, як люблять в Італії, його потрібно подрібнити блендером або перетерти через сито. Ось тепер все. Можна розливати його по простерилізувати баночках і закочувати металевими кришками. Можна також розділити масу на разові порції і заморозити - від цього смак не погіршиться.

Використовувати томатний соус «Суго» можна або в якості основи для піци, або для приготування лазаньї, або просто приправляючи їм улюблені другі страви.


Терпуг, запечений в духовці
Як варити пшоняну кашу?
Як приготувати чак чак?
Як готувати заморожені опеньки?
Як приготувати щуку в духовці?
Як замаринувати кролика?
Як солити грузді?
Що можна приготувати з курячої грудки?
Солона скумбрія в домашніх умовах
Як посмажити картоплю з грибами?
Як посмажити печериці?
Як приготувати азу з яловичини?
Шоколадний мус з ромом
Як приготувати горбушу в духовці?
Як правильно загортати шаурму?
Як заварювати пуер в таблетках?
Меню сайту