Пісні пиріжки з картоплею

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Пісні пиріжки з картоплею

Вегетаріанські або пісні пиріжки з дріжджового тіста - дуже проста і неймовірно смачна випічка, яка подобається всім без винятку. Додаткова перевага пісних пиріжків полягає в тому, що возитися з ними особливо довго не доведеться, а в якості начинки можна вибрати що завгодно - хоч картоплю, хоч повидло.

Це дуже зручно в тому випадку, коли підготовленої заздалегідь начинки виявилося мало. Тісто для вегетаріанських смажених пиріжків універсальне, тому потрібно буде просто взяти те, що є під рукою, і наліпити смачних пірожочков, але вже з іншою начинкою. У будь-якому випадку випічка вийде пишною, ніжною, ароматною, смачною.

Отже, почнемо з найпростішого - пісні пиріжки з картоплею. Для поліпшення смаку додамо в картопляне пюре трохи пасеровані цибулі.

Щоб на виході у нас вийшло 20 великих пиріжків, потрібно приготувати тісто з 200 мл води (обов'язково теплою), 4-5 склянок білого борошна, одноразового пакетика сухих дріжджів, пари столових ложок цукру, солі (не більш 0,5 чайної ложки) і соняшникової олії. Для начинки потрібно зварити 1 кг картоплі, почистити і обсмажити на сковороді 1-2 штучки ріпчастої цибулі.

Спочатку потрібно зробити опару для дріжджового тіста. У теплу воду всипати дріжджі, цукор, сіль. Розмішати, дати дріжджам «адаптуватися». По чуть-чуть додаючи борошно, приготувати опару, консистенція якої повинна бути схожа на розбавлену сметану. Накрити миску рушником, поставити в тепло хвилин на 15, щоб опара підійшла.

За цей час (якщо ще нічого не готово) цілком можна встигнути відварити картоплю, перетворити його в пюре, обсмажити цибульку і змішати всю цю красу разом. Нічого страшного не буде, якщо начинку в пиріжки ми будемо викладати, поки вона ще залишається злегка теплій.

Через 15 хвилин, коли опара піднялася, готуємо пісне тісто. Додаємо масло (потроху, акуратно), всипаємо борошно, вимішуємо, поки тісто не стане еластичним і не перестане липнути до рук. Залишаємо його ще на 15-20 хвилин «відпочити» і піднятися вдруге.

З цього моменту все дуже просто! Посипаємо поверхню кухонного столу тонким шаром борошна, відриваємо від піднявся тесту маленький шматочок, розгортаємо його качалкою до товщини максимум 0,5 см. У центр кружечка викладаємо ложку картопляного пюре з цибулею, защипуємо краю пиріжка і так, поки не використовуємо все тісто.

Смажимо пиріжки на соняшниковій олії з обох сторін. Корочка у них повинна вийти рум'яна, золотава. Не пропустіть цей момент!

От і все! Кличемо домашніх до столу! Звичайно, якщо поки ви стояли біля плити, вони вже не встигли зняти пробу, зменшивши кількість гарячих пиріжків вдвічі ...


Як приготувати холодний борщ?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати капучіно в домашніх умовах ...
Долма з виноградного листя
Шоколадний мус з ромом
Як засолити горбушу в домашніх умовах?
Як готувати заморожені опеньки?
Як посмажити картоплю з грибами?
Як варити пшоняну кашу?
Як з молока зробити сир?
Як приготувати свинячу рульку в духовці?
Як сушити яблука в духовці?
Кутаб із зеленню
Як маринувати підберезники?
Як засолити форель в домашніх умовах?
Терпуг, запечений в духовці
Меню сайту