Ванільний бісквіт на окропі

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Ванільний бісквіт на окропі

Маючи в запасі 150 грамів пшеничного борошна, чотири яєчка курячих і склянка цукру (200 г), цілком можна приготувати прекрасний ванільний бісквіт на кип'яченій воді. Для цього спочатку збивають до пишного і при цьому густого стану яйця, щоб збивання було більш продуктивним, до яєць можна додати кілька крупинок солі.

Так от працюючи хвилин десять міксером, ви зможете отримати досить повітряну яєчну масу. Тепер відразу невеликими порціями прямо в процесі збивання потрібно до яєць всипати борошно, яку заздалегідь з'єднати з двома пучками розпушувача тіста і однієї дрібкою ваніліну або ванільного цукру. Щоб вам було зручно, потрібно міксер збавити на саму мінімальну швидкість, так вам вдасться, не перериваючи збивання, додати продукти.

У цю масу наливають окріп, досить влити три столові ложки, також постійно розмішуючи суміш міксером (блендером) і після додати таку ж кількість масла рослинного. Коли всі інгредієнти на ванільний бісквіт будуть з'єднані, ще трохи їх збивають і відразу ж вивалюють тісто в деко.

До моменту випікання ваша духовка повинна вже бути нагріта десь до 180 ° С. Збільшувати температуру нагрівання не варто, інакше бісквіт НЕ пропечеться і просто-напросто тісто залишиться всередині сирим.

Щоб остаточно переконатися в готовності ванільного бісквіта, приготованого на окропі, потрібно проткнути його в декількох місцях наскрізь дерев'яною зубочисткою і подивитися, за відсутності на ній тесту бісквіт пропікся! Хоча можна орієнтуватися і за часом, вам на випічку потрібно витратити близько години, при цьому потрібно постаратися не відкривати дверцята в духовці першу половину випікання бісквіта.

Бісквіт відразу не кожному вдасться витягти з форми, в якій випікався корж, тому не потрібно поспішати, інакше ви поламаєте корж на частини або він розкришиться, а набратися терпіння і перевернути його разом з формою (не витягаючи) вниз на решітку. Якщо ви під низ коржа решітку класти не станете, то ваш бісквіт неодмінно відволожиться і його смак стане вже не таким як хотілося б.

Прикрашати бісквіт ванільний, приготований на окропі можна будь-якими прийнятними особисто для вас способами. Також бажано додатково виконати просочення бісквіта ванільного і змастити його кремом! Зрозуміло, що наносити крем і просочення на таке блюдо потрібно після повного його охолодження, а значить, і до столу подавати теж холодним!


Як маринувати підберезники?
Шоколадний мус з ромом
Що можна приготувати з курячої грудки?
Експерименти на кухні
Як сушити яблука в духовці?
Що можна приготувати з гарбуза?
Що можна приготувати з печива?
Як приготувати азу з яловичини?
Що приготувати з простроченого кефіру?
Як солити грузді?
Як приготувати білковий крем?
Як посмажити печериці?
Як варити пшоняну кашу?
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як приготувати серце індички?
Як з молока зробити сир?
Меню сайту