Плюшки з корицею і цукром

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Плюшки з корицею і цукром

Плюшки з корицею і цукром - солодка, дуже смачна і здобна випічка, що має апетитний аромат запашних спецій. Їх приготування обмежується півтора годинами, при цьому кількість булочок виходить достатнім навіть для великої родини. Ця випічка ситна, може бути використана в якості десерту або як ланч для дітей в школу.

Покрокове приготування солодких булочок з корицею

Для 12-15 булочок необхідно підготувати:

  • 500 г борошна;
  • стакан молока;
  • 2 чайні ложечки дріжджів, бажано сухих;
  • 200 г маргарину;
  • 1 яйце;
  • 0.5 чайної ложечки солі;
  • 100 г цукру;
  • 50 г масла;
  • 1-2 чайні ложечки кориці.

Приготування:

Перед початком кулінарного процесу необхідно активувати дріжджі. Для цього їх розмішують в третині склянки ледь теплої води, починати місити можна тільки після того, як поверхня складу покриється піною, що свідчить про бродінні. Спочатку в каструлю заливається тепле молоко, чотири ложки цукру, трохи солі, вода з дріжджами, стакан просіяного борошна. Дана суміш швидко розмішується і відкладається на півгодини в тепле місце.

Тим часом можна розтопити вершковий маргарин і дати йому трохи охолодитися. Після закінчення тридцяти хвилин у каструлю заливаються маргарин і решту борошна. У випадку, якщо її недостатньо, тісто рідке, за власним вибором можна додати ще трохи. Це тісто, вимішене до гладкості, накривається харчовою плівкою і відкладається ще на 30 хвилин. Поки суміш зростає, варто зайнятися начинкою: вершкове масло плавиться на повільному вогні, коли воно трохи вистигне, до нього замішують корицю і цукровий пісок.

Коли тісто трохи зросла, можна приступати до формування самих булочок. Шматочок розкочується в овальну корж, її поверхня змащується підготовленої начинкою. Після цього від однієї довгастої сторони до іншої коржик закручується в акуратний рулет, який складається навпіл обов'язково швом всередину. При цьому тонкі частини двох вільних кінців фіксуються і трохи підвертаються вниз. Посередині потрібно зробити обережно поздовжній розріз, він не повинен діставати до тонкого підверненого краю. Отримані дві частини розгортаються розрізом назовні.

Плюшки залишаються на 15 хвилин для розшарування, далі їх можна змастити, використовуючи для цього добре збите яйце, і злегка присипати дрібкою меленого чи цільного цукрового піску. Випікаються плюшки недовго - 20-25 хвилин при встановленій температурі 180 ° С на змащеному олією деку.


Страви з кислого
Кутаб із зеленню
Як посмажити печериці?
Як солити грузді?
Скільки варити яловичий язик?
Як приготувати щуку в духовці?
Круасани з готового листкового тіста
Що можна приготувати з гарбуза?
Що приготувати з фаршу швидко?
Як зробити морозиво з молока?
Як заварювати пуер в таблетках?
Що можна приготувати з курячої грудки?
Як приготувати рис для ролів?
Як приготувати капучіно в домашніх умовах ...
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як приготувати солянку з капусти?
Меню сайту