Зефір в шоколаді в домашніх умовах

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Зефір в шоколаді в домашніх умовах

Зефір, куплений в магазині, ніколи не зможе принести насолоду, подібне від зефіру, приготованого самостійно. Це не тільки завдяки відмінному смаку, але і досить цікавого процесу приготування, натуральності всіх компонентів. Сам процес виготовлення займе не більше 30 хвилин, а потрібні інгредієнти можна знайти в кожному продуктовому магазині.

Зефір у шоколаді - найпростіший варіант

Стандартний рецепт зефіру в шоколаді ідеально підійде для моментального приготування чогось смачного, коли нагрянули гості чи просто хочеться побалувати сім'ю.

Інгредієнти:

  • 100 г шоколаду молочного;
  • 50 г шоколаду чорного;
  • ложечка желатину;
  • 100 мл вершків;
  • 100 мл молока;
  • 80 г пудри.

Приготування:

У злегка підігрітому молоці розбавляється желатин, в цей час шоколад обох видів розтоплюється. Вершки збиваються з цукром до повітряного стану (при роботі з міксером це приблизно 3-5 хвилин). Силіконові форми заливаються шоколадом, по дві столові ложки в кожну, краї формочок ретельно змащуються. Після цього ще наполовину порожня тара відправляється в морозилку на 5-10 хвилин.

Молоко з желатином, яке вже має охолонути до кімнатної температури і трохи загуснути, ретельно збивається і змішується з уже готовими вершками. Формочки виймаються з морозилки, в кожну з них заливається зефірна маса, а зверху знову промащується шаром розтопленого шоколаду. Після 10 хвилин, акуратно розгорнувши формочки, можна виймати готові зефірінкі. Залежно від розміру формочок, дана кількість продуктів підходить для приготування 10-15 штучок.

Класичний рецепт зефіру в поєднанні з шоколадом

Цей рецепт сильно схожий на той, який використовують у створенні магазинного зефіру з виключенням того, що всі його інгредієнти натуральні.

Для виготовлення домашнього варіанту знадобляться:

  • 400 г яблучного пюре з запечених яблук;
  • 2 ложечки цукру;
  • 1 ложечка кислоти лимонної;
  • желатин;
  • білок 7 яєць;
  • 100 г шоколаду;
  • 100 мл води.

Приготування:

Желатин попередньо засипається у воду, залишається для розбухання на дві години. До пюре з запечених яблук додаються цукор і лимонна кислота. Суміш вариться до утворення густої щільної маси, далі відкладається охолоджуватися. Цим часом набряклий у воді желатин також відправляється на плиту, весь час помішує, поки повністю не розчиниться.

Збиті міксером до Тугість білки яєць перемішуються з охолодженим пюре, туди ж вливається і желатин, все ретельно перемішується. Далі суміш можна частинами заливати в кондитерський шприц, зефір викладається невеликими кружечками на деко. Зверху кожен кружечок поливається столовою ложкою розтопленого шоколаду. Після десяти хвилин в морозилці шоколад застигне, десерт готовий до подачі.


Скільки варити яловичий язик?
Як варити пшоняну кашу?
Шоколадний мус з ромом
Як приготувати чак чак?
Страви з кислого
З чого роблять віскі?
Як маринувати підберезники?
Як замаринувати кролика?
Як приготувати рис для ролів?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як посмажити печериці?
Як посмажити картоплю з грибами?
Як правильно загортати шаурму?
Свинина у фользі, запечена в духовці
Як засолити форель в домашніх умовах?
Як приготувати холодний борщ?
Меню сайту