Салат "Польський"

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Салат "Польський"

Салати - поширені страви, використовувані як при повсякденному харчуванні, так і для святкового столу. Якщо салат готується для гостей, завжди хочеться здивувати присутніх новим оригінальним рецептом, до того ж мають незвичайну назву, наприклад салат «Польський». Існує кілька різних рецептів салату з такою назвою.

Салат «Польський» з відвареним м'ясом, сиром і буряком

Необхідні продукти:

  • м'ясо відварне - 300 г;
  • картопля, зварена "в мундирі" - 4 шт .;
  • 1 відварений буряк;
  • цибулина - 1 шт .;
  • цукор - 1 ст. л .;
  • 150 г сиру твердого;
  • морква відварна - 2 шт .;
  • 1 ст. л. оцту;
  • майонез - скільки знадобиться;
  • вода - 100 г;
  • яйця, відварені круто - 2 шт .;
  • зелень - на розсуд.

Процес приготування:

Замаринувати дрібно нарізану цибулю. Для цього закип'ятити 100 мл води, додати цукор і оцет. Залити цибулю маринадом на 20 хвилин, після чого промити холодною водою.

Овочі та яйця очистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами. Сир натерти на цій же тертці. М'ясо нарізати невеликими кубиками.

Салат пошарово викласти на блюдо, кожен шар Перемащуємо майонезом. Послідовність викладання:

  • картопля;
  • цибулю;
  • м'ясо відварне;
  • морква;
  • яйця;
  • буряк;
  • сир.

Верхній шар сиру полити майонезом рясніше, ніж нижні шари. Прикрасити салат зеленню.

Салат «Польський» зі спаржею в сметанно-гірчичному соусі

Буде потрібно взяти:

  • 300 г спаржі;
  • сметани - 300 г;
  • цибулі зеленого - 50 г;
  • 50 г гірчиці;
  • картоплі - 300 г;
  • 2 жовтки сирих;
  • цукру - 2 ч. л .;
  • за індивідуальним смаком солі;
  • 2 ст. л. оцту;
  • борошна - 2 ст. л. (Без верху).

Послідовність приготування:

Відварити картоплю в шкірці і спаржу, остудити, почистити і нарізати невеликими кубиками. Дрібно нашаткувати цибулю.

Далі приготувати заливку. Борошно підсушити на сковороді, додати сметану, перемішати і закип'ятити. Отриману суміш охолодити до теплого стану, ввести в неї сирі збиті жовтки, сіль, гірчицю, цукровий пісок і оцет. Соус повністю охолодити і заправити салат.

Салат «Польський» з кольоровою капустою і консервованою кукурудзою

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно 50 г цвітної капусти;
  • помідор;
  • 2 ст. л. масла кукурудзяного;
  • огірки свіжі - 2 шт .;
  • сіль - індивідуально;
  • 4 ст. л. (З верхом) кукурудзи консервованої;
  • 3 листочка салату.

Приготування салату:

Капусту кольорову намочити в солоній воді, після чого відокремити суцвіття. Відварити і охолодити. Помідор, огірки і капусту кольорову нарізати соломкою, салат дрібно покришити. Всі овочі з'єднати, додати кукурудзу, посолити, перемішати і полити олією. Викласти в салатницю. Можна прикрасити зеленню.


Як правильно загортати шаурму?
Чим замінити сир Філадельфія?
Що можна приготувати з печива?
Як приготувати холодний борщ?
Солона скумбрія в домашніх умовах
Як приготувати серце індички?
Що можна приготувати з курячої грудки?
Як приготувати заморожені кальмари?
Страви з кислого
Як приготувати вівсяне печиво?
Скільки варити яловичий язик?
Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як варити пшоняну кашу?
З чого роблять віскі?
Як посмажити картоплю з грибами?
Як приготувати азу з яловичини?
Меню сайту