Кілька з овочами на зиму

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Кілька з овочами на зиму

На жаль, але від консерви «Кілька в томаті», яку можна було купити в будь-якому радянському гастрономі, залишилися одні спогади. Те, що сьогодні можна виявити на прилавках супермаркетів ні в яке порівняння з тією кількою, на жаль, не йде. Тому винахідливі жінки вирішили спробувати приготувати цю рибну закуску тривалого зберігання в домашніх умовах і ж вийшло! Та ще й як!

Кілька з овочами на зиму стала однією з найпопулярніших заготовок. Один раз спробувавши її, ні про які магазінскіх консервах і думати не хочеться! Зацікавилися? Тоді негайно приступаємо до опису рецепта «Кілька з овочами на зиму».

Увага! Щоб на виході вийшло 3 кг очищеної від кишок і головок рибки, купувати потрібно близько 4 кг кільки.

Набір і кількість овочів, які йдуть на 3 кг кілечкі:

  • стиглі червоні томати - 3 кг;
  • морква - 1 кг;
  • цибуля ріпчаста і буряк червона - по 500 г кожного.

Крім того, потрібно буде підготувати стакан рослинного масла, стакан цукрового піску, солі - 2-3 столових ложки і оцтову есенцію 70% -ву (столову ложку).

Приготування:

Спочатку потрібно обробити кільку. Заняття це копітка, нудне і вимагає багато часу. Але, повірте, варто потерпіти, щоб потім, пробуючи готовий продукт, зайвий раз похвалити себе за виконану роботу.

Потім потрібно традиційним способом підготувати овочі. Все добре помити, помідори перемолоти в м'ясорубці, буряк, цибулю і моркву нарізати маленькими брусочками.

Скласти овочі і томатну заправку в каструлю або глибоку миску. Обережно перемішати. Поставити на вогонь, дочекатися кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і томити на плиті 1 годину.

Після покладеного часу викласти в каструлю з овочами кільку, посолити, додати цукор. Не можна перемішувати суміш, інакше маленькі рибки відразу ж поламаються. Потрібно дуже акуратно струсити каструлю або покриття її, не знімаючи з плити, щоб усі інгредієнти перемішалися між собою.

Після цього тушкувати кільку з овочами потрібно ще протягом години. Наприкінці варіння - хвилин за 5 додати в заготовку оцтову есенцію.

Зберігати таку рибну закуску потрібно, як і всю іншу консервацію - розкласти ще гарячою по простерилізувати баночках, закупорена металевими кришками, охолодити, перенести в льох, підвал. Повірте на слово, а краще перевірте самі - килька з овочами, приготована за таким простим рецептом, виходить дуже смачною!


Що приготувати зі свинячої вирізки?
Як заварювати пуер в таблетках?
Як приготувати щуку в духовці?
Що можна приготувати з курячої грудки?
Терпуг, запечений в духовці
Як засолити рижики?
Що приготувати з фаршу швидко?
З чого роблять віскі?
Як сушити яблука в духовці?
Долма з виноградного листя
Як приготувати холодний борщ?
Як приготувати капучіно в домашніх умовах ...
Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати заморожені кальмари?
Солона скумбрія в домашніх умовах
Як засолити горбушу в домашніх умовах?
Меню сайту