Королівська ватрушка з курагою

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Королівська ватрушка з курагою

Солодка випічка може бути корисною, якщо це не тортик з масляним кремом і не тістечко в красивій коробочці, а спечений своїми руками королівська ватрушка з курагою і сиром. В принципі, на звичайну ватрушку цей десерт по увазі зовсім не схожий, але хіба це так важливо? Головне, що виходить смачно!

Хороша королівська ватрушка з курагою ще й тим, що готувати її дуже просто. Та й часу весь процес від початку до кінця займає не більше 15 хвилин. А завдяки начинці з кураги випічка виходить такій пікантній! Пальчики оближеш!

Отже, беремо 0,5 кг домашнього сиру і протираємо його через сито. Робити це необов'язково, але, пройшовши таку обробку, сир стає м'яким, ніжним, повітряним.

Потім розбиваємо в мисочку 3 яйця, засипаємо їх 125 грамами цукрового піску і збиваємо вінчиком. Кристали цукру повинні повністю розчинитися, а яєчна маса трохи збільшиться в об'ємі. Для запаху в самому кінці збивання яєць потрібно додати трохи ваніліну або ванільного цукру.

Тепер дістаємо з холодильника 100 грамів якісного вершкового масла і рубаємо його на дрібні шматочки. Додаємо 2 склянки пшеничного борошна, половину склянки цукру і перетираємо гарненько. На виході має вийти не пластична маса, як звичайне тісто, а великі крихти. В кінці процесу в тісто потрібно додати чверть чайної ложечки харчової соди і яйця з цукром. Гарненько вимісити.

Форму, в якій буде випікатися королівська ватрушка, потрібно змастити трохи олією і злегка присипати борошном. На дно викласти 2/3 частину тесту, зверху на нього - сир. На сирну начинку ватрушки викладається шар кураги. У літній час замість кураги можна використовувати свіжі абрикоси - теж виходить дуже смачно.

Закриваємо ватрушку рештою тестом, гарненько защипуємо краю. Ставимо формочку в гарячу (220 ° С) духовку. Випікаємо 35-40 хвилин.

Готову королівську ватрушку з курагою можна прикрасити зверху солодкої крихтою, меленими волоськими горіхами, мармеладка, шоколадною крихтою.

До речі, королівську ватрушку з курагою можна приготувати в мультиварці! Інгредієнти для такої випічки потрібні аналогічні, тільки замість двох яєць потрібно взяти 4. Плюс борошна потрібно трохи менше.

В іншому процес повторюється. Готове тісто (половину) потрібно викласти в чашу мультиварки, зверху викласти сир і курагу, закрити рештою тестом. Закрити кришку, поставити режим «Випічка» і через півтори години можна діставати готову ватрушку. Спробуйте!


Як замаринувати кролика?
Мастика в домашніх умовах
Чим замінити сир Філадельфія?
Як посмажити картоплю з грибами?
Як приготувати білковий крем?
Долма з виноградного листя
Як маринувати підберезники?
Шоколадний мус з ромом
Як засолити горбушу в домашніх умовах?
Страви з кислого
Круасани з готового листкового тіста
Як з молока зробити сир?
Як готувати заморожені опеньки?
Як приготувати рис для ролів?
Як приготувати коропа в духовці?
Як приготувати вівсяне печиво?
Меню сайту