Як приготувати форель в духовці?

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Як приготувати форель в духовці?
Форель - чудова риба сімейства лососевих. Крім своїх шалено смачних якостей, до них ще додаються і її корисні складові. Звичайно ж, як і будь-який інший продукт, в процесі термічної обробки вона втрачає частину вітамінів. Саме тому надзвичайно важливо організувати правильне приготування форелі, яке допоможе зберегти поживні та смакові властивості даної риби. Щоб домогтися такого результату, бажано вдатися до найбільш часто зустрічається спосіб - приготування форелі в духовці.
 
Якщо риба велика, її краще приготувати шматочками, при цьому загортаючи кожен у фольгу; якщо ж форель велика - можна запікати цілком.
 
Форель - риба недешева, тому страви з неї є в основному прикрасами святкових столів. Завдяки тому, що м'ясо даного сорти риби дуже ніжне, воно здатне при маринуванні і надалі запіканні в духовці просочуватися ароматами приправ і спецій. Досить часто форель готують в духовці з лимоном і апельсином, сметаною, білим вином і вершками. Вона чудово поєднується з ароматом імбиру. Доповнюючи вищеперелічені інгредієнти листочками розмарину або чебрецю, в кінцевому результаті отримуємо форель з чудовим ароматом. З усіх зазначених вище компонентів можна готувати маринад для форелі, тим самим роблячи рибу більш смачною і ніжною. Якщо ви любите експериментувати, не бійтеся це робити і з фореллю, результат неодмінно виправдає всі ваші очікування.
 
При приготуванні форелі в духовці жир не використовується, так як вона сама по собі досить жирна. М'ясо даної риби краще використовувати в незаморожений вигляді.
 
 
Форель у вершковому соусі, запечена в духовці.
 
Рибу вагою до 1,5 кг очищаємо від луски і нутрощів. Далі натираємо м'ясо форелі чорним перцем і сіллю. Викладаємо його у форму для випікання і заливаємо двома склянками вершків, в які заздалегідь додаємо м'яту, подрібнену петрушку і лавровий лист. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо рибу запікатися. Через 30 хвилин виймайте її. Готову форель викладаємо на підігріту тарілку і подаємо з соусом.
 
 
Маринована форель.
 
При приготуванні маринаду для форелі беремо наступні компоненти: 2 столові ложки сметани; 0,5 літра кефіру; сіль і спеції за смаком. Для поліпшення ароматних і смакових якостей, при бажанні додаємо нарізану кільцями цибулю, подрібнений часник і лавровий лист. Все ретельно перемішуємо і в отриманій масі залишаємо форель на ніч. Перед запіканням пакуємо її в конверт з фольги і відправляємо в духовку на 35 хвилин. Гарніром до маринованої форелі вибираємо рис і подаємо разом з білим вином.
 
 
Форель в духовці у власному соку.
 
Відварюємо картоплю до напівготовності і нарізаємо його кружечками. Очищаємо і вимиваємо форель, далі промаківаем сухим рушником. Даним дією прибираємо зайву вологу. Перчимо і солимо рибу, посипаємо приправами і спеціями, додаємо трохи крапель лимонного соку. Натираємо рослинним маслом фольгу для запікання. Потім викладаємо шар картоплі, а на неї - форель. Зверху змащуємо майонезом. При бажанні на рибу викладаємо кільця цибулі. Гарненько з'єднуємо краї фольги, після чого відправляємо її в підігріту духовку і чекаємо 25 хвилин. Якщо ви не любите картоплю, можете замінити його якимись іншими овочами, наприклад солодким перцем, морквою, баклажанами та іншими.
 
Смачного!

Меню сайту