Як приготувати шарлотку з яблуками?

Реклама
» Кулінарні рецепти

Як приготувати шарлотку з яблуками?

Напевно, всі чули про знаменитого пирозі «Шарлотка», але не всі знають, що раніше цей пиріг мав зовсім інший вигляд і отримав свою назву відповідно з процесом виготовлення. Раніше класична Шарлотка представляла собою тістечко з заварним кремом з печивом, фруктами і бісквітних коржів. Хоча існує версія, що шарлотка отримала свою назву на честь коханої кухаря, а також англійської королеви. Але, як це трапляється з часом класичний англійський рецепт був упрошу і в даний час міцно влаштувався на багатьох кухнях сучасних господинь у вже знайомому багатьом вигляді пирога з яблуками.

Шарлотку, звичайно, багато хто любить, але, як не дивно, не всі вміють готувати, хоча рецепт приготування досить простий і не займає багато часу. Можливо справа в різноманітності рецептів, з якими багато хто не може вибрати оптимальний варіант для себе, тому поділимося власним рецептом, який припаде до вподоби багатьом.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 200 грам цукру;
  • 150 грам борошна;
  • 50 грам вершкового масла;
  • приблизно 500 грам яблук (бажано зимових, так як вони більш тверді і соковиті).

Приготування:

Для того щоб тісто вийшло більш повітряним бажано взяти яйця кімнатної температури, а не холодні і борошно потрібно буде просіяти безпосередньо перед вимішуванням в тісто.

Готуємо тісто: вбийте три яйця у високу миску і трохи збийте до утворення повітряної маси. Потім, не вимикаючи міксер (якщо ви користуєтеся електричним міксером, а не віночком) поступово приблизно по столовій ложці всипати 150 грам цукру і збивайте приблизно 7 хвилин, поки отримана маса не посвітлішає і не збільшиться вдвічі. Потім знову ж повільно невеликими частинами введіть в отриману масу просіяне борошно.

Готуємо начинку: начинка у нас буде двох видів, але в обох випадках основою будуть служити яблука. Візьміть два-три великих яблука, поріжте їх на невеликі шматочки і умішайте в тісто.

Потім розстеліть на круглому деку Пекарській папір, змастіть її трохи вершковим маслом і вилийте поверху тісто з яблуками. Надішліть деко в духовку, розігріту до 180 ° С приблизно на 25-30 хвилин. Не відкривайте духовку перші 15 хвилин, так як тісто дуже ніжне і може осісти.

Поки пиріг випікається, займіться підготовкою другого виду начинки. Поріжте яблука часточками, помістіть їх на сковороду, посипте цукром і додайте трохи води, а потім пригасити приблизно три хвилини, щоб яблука стали золотистого кольору, але не втратили своєї форми.

Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовці, відразу ж вийміть з дека і видаліть папір. Потім покладіть його на гарне блюдо, а зверху розкладіть підсмажені раніше яблука і полийте сиропом, який також буде присутній. Приблизно через 15 хвилин пиріг просочиться сиропом і досить охолоне для того щоб його можна було з задоволенням з'їсти.

Смачного!


Як приготувати сметанне желе?
Минтай зі сметаною в духовці
Свиняча шийка в духовці
Різотто в мультиварки
Як приготувати вівсяне печиво?
Чим замінити майонез в салатах?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати курячі пупки?
Як вимочувати грузді?
Заливне зі свинини по-російськи
Як приготувати індичку в духовці?
Як збити вершки з цукром?
Як приготувати азу з яловичини?
Як заготовити щавель на зиму?
Як зробити сирники з сиру?
З чого роблять шоколад?
Меню сайту