Як приготувати сібас?

Реклама
» Кулінарні рецепти

Як приготувати сібас?

Хто з нас не любить смачно поїсти? Погодьтеся, оригінальна смачна їжа не тільки додає нам сили, але і піднімає настрій. Саме через це кожна господиня намагається порадувати своїх коханих і рідних людей ароматної смачною їжею. При цьому дуже часто ми готуємо не лише страви нашої кухні, а й інших кухонь світу. Так, наприклад, особливою популярністю у господинь користується сібас.

Спробувавши сібас, ви відчуєте смак незвичайного грецького середземномор'я, дивовижне поєднання м'якості, ніжності, соковитості і, звичайно ж, багатство насиченого аромату. При цьому приготувати сібас можна і в домашніх умовах. Ця процедура не відніме у вас багато часу і принесе справжнє задоволення.

У наш час існує величезна кількість найрізноманітніших способів приготування сибаса. Однак найбільш смачно він вийде, якщо його приготувати з лимоном.

Інгредієнти:

  • лимон - 4 шт;
  • вершкове масло - 30 г;
  • риба - 2 шт;
  • сіль;
  • кмин;
  • зубчик часнику;
  • лист лавровий - 2 шт;
  • помідори - 250 г;
  • морква;
  • базилік - 4 листочка;
  • оливкова олія - ??7 ложок;
  • селера і шавлія - ??по одній гілочці;
  • біле вино - 100 г.

Приготування:

  1. Для початку попатраєте рибу і промийте. Але врахуйте, зачіпати жовчний міхур не можна, так як через це риба буде гірчити. Якщо ж ви віддаєте перевагу готувати рибу з головою, обов'язково видаліть зябра і добре промийте тушку.
  2. Після цього змішайте кмин, перець, сіль і обробіть ним рибу з усіх боків.
  3. Постеліть фольгу і акуратно викладіть на неї кілька часточок лимона. Знову шар лимона.
  4. Закрийте тушку фольгою і помістіть в розігріту духовку на 15 хвилин.
  5. По закінченню даного часу розгорніть майбутнє блюдо і змастіть його вершковим маслом. Деко знову поставте в духовку на 10 хвилин, не закриваючи при цьому тушку фольгою.

Трохи про сібас

Зверніть увагу на те, що сібас - це соковита і дуже смачна риба, яка вважається благородною. М'ясо його є дієтичним і відмінно підходить як для дітей, так і людей похилого віку, адже воно дарує відчуття ситості і при цьому не перевантажує шлунок. Плюс до всього кісток в тушці мало, при цьому їх легко можна видалити.

Що ж стосується вітамінів і мікроелементів, то сібас містить в собі велику кількість фосфору, вітамінів Е, А, К, D і, звичайно ж, поліненасичені жирні кислоти. Як бачите, це справжнє джерело вітамінів, який на думку докторів потрібно вживати хоча б один раз на тиждень.


Як смажити яловичу печінку?
Як приготувати курячі пупки?
Як приготувати вівсяне печиво?
Скумбрія в духовці
Як приготувати стейк із сьомги?
Як зварити суп з шампіньйонів?
Як приготувати азу з яловичини?
Цукати з апельсинових кірок
Як посмажити минтай на сковороді?
Страви з пікші
Як зробити півники з цукру?
Як приготувати маринад для грибів?
Як приготувати індичку в духовці?
З чого роблять шоколад?
Як приготувати гарбуз в мультиварки?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Меню сайту