на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як приготувати рисову локшину?

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Як приготувати рисову локшину?

Сьогодні вже нікого не здивуєш звичайним салатом олів'є, багато хто з нас поглядають на заморські продукти, деякі вже з успіхом освоїли їх готування і насолоджуються незвичайними поєднаннями та смаками. У цій статті розповімо про те, як приготувати рисову локшину - досить новий інгредієнт для наших кухонь, проте дуже популярний в азіатських країнах.

Варка рисової локшини вимагає деякого досвіду. Цей процес не схожий на варіння звичайної локшини або ріжків, тому крім читання етикетки із зазначенням на ній процесу приготування, слід прочитати і цю статтю.

Види рисової локшини

Найпоширенішими вважаються два види локшини:

Готуємо фунчозу

Фунчоза вариться дуже швидко і вимагає багато води. Так, наприклад, для варіння 100 грам локшини знадобиться не менше літра рідини. Вода повинна закипіти, її солять і акуратно опускають локшину в друшляку на кілька хвилин у киплячу воду. Потім друшляк дістають, можна обдати готовий виріб невеликою кількістю холодної води.

Можна спробувати кинути локшину в воду, але дістати її необхідно все одно не пізніше п'яти хвилин після відправлення в рідину, інакше вона розвалиться. Після того як вермішель охолола, її нарізають на необхідну довжину (вона досить довга).

Готуємо товсту локшину

Ця локшина також має велику довжину, тому перед варінням її нерідко ламають, що не можна зробити з більш тонким варіантом рисової локшини. Вода в каструлі повинна закипіти, її необхідно посолити. Відправити товсту локшину знову ж таки в друшляку в киплячу воду (!) На 7 хвилин. Проте варто сказати, що вже після п'яти хвилин локшину варто спробувати на смак (вона не повинна похрускує при жуванні), іноді достатньо і цього часу для її приготування. До речі, обов'язковою рекомендацією буде промити локшину після готування, що робиться для того, щоб змити зайвий крохмаль, оскільки якщо продукт злегка не доварити, після охолодження він перетворюється на злиплу кашу.

Таку локшину подають на гарнір, додають в супи або салати. Її додають до обсмаженою овочам або грибам, актуальна рисова локшина буде і з морепродуктами.

Висновок

Щоб не було написано на упаковці щодо приготування рисової локшини, врахуйте, що виробник нерідко робить лише поверхневий переклад з оригінального джерела, а значить частково сенс може загубитися. Якщо не впевнені у приготуванні, відваріть невелику жменю локшини в каструлі і визначте, скільки точно знадобиться часу для того, щоб вона була готова.

« попередня
наверх
наступна »

Як приготувати вівсяне печиво?
Як варити яловичу печінку?
Цукати з апельсинових кірок
Як приготувати індичку в духовці?
Як збити вершки з цукром?
Тріска, запечена в духовці
Чим замінити майонез в салатах?
Суп з сочевиці в мультиварки
Як зробити сухарики в духовці?
Різотто в мультиварки
Скільки запікати курку в духовці?
Як приготувати курячі пупки?
Скумбрія в духовці
Як приготувати стейк із сьомги?
Шоколадний мус з ромом
Як заготовити щавель на зиму?
© 2015-2022  wmn.pp.ua