Омлет "Як у дитячому садку"
Головна » Кулінарні рецепти » Омлет "Як у дитячому садку"
Як відомо, більшість людей ходили раніше в садок. Для когось цей період запам'ятався як найкраще і безтурботний час, а хтось з нетерпінням чекав вихідного, щоб відпочити від шуму і криків. Але, як би там не було, а годували нас в садку смачно. Багато страв нам не тільки запам'яталися, але й стали нашими улюбленими. Тепер уже ми балуємо свою дітвору різними смакота, приготованими власноруч. Проте одним з найбільш корисних і по-справжньому смачних рецептів є омлет.
Сьогодні готують його по-різному і застосовують різні інгредієнти, в результаті чого смак спотворюється і сильно змінюється. Але, якщо ви хочете приготувати омлет «як у дитячому садку», намагайтеся слідувати рецептом. При цьому готувати його потрібно не на сковорідці, як робить більшість, а в духовці. Тільки так ваше блюдо придбає потрібну м'якість і соковитість.
Інструкція по застосуванню
Для того щоб приготувати омлет «як у дитячому садку», вам знадобиться таке.
Інгредієнти:
- молоко - 180 мл;
- яйця - 3 шт .;
- вершкове масло;
- сіль.
Приготування:
- Яйця збийте так, щоб білки і жовтки змішалися.
- В яєчну масу додайте молоко. Але врахуйте, лити його потрібно не поспішаючи, перемішуючи при цьому суміш.
- Додайте сіль і перець. Перемішайте.
- Формочку добре обмажте з усіх боків маслом, приділяючи при цьому особливу увагу краях.
- Вилийте суміш у форму і помістіть її в розігріту духовку до 200 ° C. Випікати до готовності.
Поради
- Ні в якому разі для збивання яєць не використовуйте міксер. Для того щоб їх збити потрібні вольові руху звичайною виделкою або міксером. При цьому даний процес забере у вас не більше 2 хвилин.
- Якщо ви хочете, щоб омлет був високим, підбирайте відповідну форму.
- Деякі господині прикрашають омлет кропом. Плюс до всього він надає страві особливі нотки. От тільки ставити його потрібно за 5-10 хвилин до готовності. Обов'язково перед цим промийте і порубаєте зелень.
- Також в середину суміші можна покласти підсмажені шматочки помідорів або обсмажене м'ясо. Але тут, як кажуть, все залежить тільки від вашого смаку.
- За дві хвилини до готовності омлет можна посипати тертим сиром.
- Час готування страви безпосередньо залежить від висоти форми. Так, наприклад, якщо її висота становить 10 сантиметрів, то процес готування відніме у вас близько години.
- Визначити готовність омлету можна за бульбашок. Як тільки його поверхня стала «пухирчастої», виймайте вкусняшку з духовки.
Приємного вам апетиту!
© 2015-2022 wmn.pp.ua