на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Рисова локшина з морепродуктами
Страви, приготовані з додаванням морепродуктів, завжди відрізнялися оригінальністю зовнішнього вигляду і незвичайним смаком. Приготування рисової локшини з морепродуктами займає небагато часу, а смак страви виходить незрівнянним.
Особливо сподобається рисова локшина з морепродуктами любителям «гостренького». Ніжно-гострий смак страви не залишить байдужим нікого, а також дозволить швидко вгамувати голод.
На невеликий святковий стіл з розрахунку на чотирьох персон знадобиться двісті грам рисової локшини, півкілограма будь-яких морепродуктів. Це можуть бути кальмари або мідії, восьминоги або креветки. Обов'язкові чорний перець для додання страві гострого смаку і кілька зубчиків часнику (для додання аромату). Можна використовувати зелень петрушки або кропу, за смаком сіль і обов'язково рослинне масло плюс кунжут і соєвий соус.
Перед приготуванням потрібно прочитати рекомендації виробника з приводу приготування рисової локшини (на упаковці). Зазвичай локшина замочується в кип'яченій гарячій воді приблизно на п'ятнадцять хвилин, а потім відварюється в цій же воді до готовності. Відварену локшину знімають з вогню, дістають у велику чашку (повинна бути об'ємною), щоб надалі блюдо можна було добре розмішати.
Морепродукти потрібно дрібно порізати, а можна залишити як є, так страва буде виглядати особливо оригінально і вишукано. Якщо морепродукти піддавалися заморожуванню, їх необхідно після розморожування просушити.
Морепродукти обсмажують на сильно розігрітій сковороді, в якій попередньо обсмажують часник на рослинній олії. Піддають термічній обробці морепродукти недовго (приблизно близько п'яти хвилин), потім заправляють їх соєвим соусом і додають щіпку кунжуту.
Після того, як морепродукти потім ще пару хвилин, їх викладають в чашку з рисовою локшиною, додають дрібно посічену зелень і добре розмішують. Подають до столу в будь-якому вигляді, блюдо залишиться смачним і після охолодження. Зверху можна прикрасити різної зеленню. Зелень, використовувану для прикраси блюда, зазвичай не ріжуть, а розривають руками на «гілочки», «пензлика», «квіточки».
Багато додають у страву додаткові інгредієнти, такі як помідори і сметану, різні спеції. Смак у страви при цьому не змінюється, а стає більш насиченим і незвичайним.
Простота і швидкість приготування цієї страви роблять його «принадним» для приготування. Прекрасний смак входять до нього інгредієнтів неодмінно зробить його «улюбленим» стравою всієї родини!
« попередня | наступна » |