на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Абрикоси у власному соку

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Абрикоси у власному соку

На відміну від варення у фруктах, заготовлених у власному соку, зберігається набагато більше вітамінів, первинний смак і аромат. Кількість використовуваного цукру при цьому значно зменшується. Час приготування заготовок такого роду теж скорочується. Абрикоси у власному соку закриваються декількома способами: з цукром, без цукру і з кісточками.

Абрикоси у власному соку з цукром

Відбираються не перезрілі, Нем'ятого і без дефектів плоди. Шкірочка і м'якоть абрикос дуже ніжна, тому краще використовувати трохи зеленуваті абрикоси. До кінця дозрілі фрукти можуть під час стерилізації розваритися. Вимиті фрукти просушиваются на рушник, відокремлюються від кісточок і укладаються в скляні стерилізовані банки. Кожен ряд покладених абрикосових половинок пересипається цукром піском (на 3 кг фруктів йде 1 кг цукру). Банки прикриваються зверху кришками і відставляти в прохолодне місце на 8 годин. За цей час почнеться виділення соку - це означає, що фрукти вже готові до стерилізації. Банки опускаються в каструлю з теплою водою, яка доходить до «плічок» банок і доводяться до кипіння. Після 20 хвилин (для літрових банок) стерилізації в киплячій воді їх дістають і відразу ж закочують металевими кришками.

Абрикоси без цукру

Чисті сухі абрикоси відокремлюються від кісточок, щільно слажівается в банки і заливаються до половини теплою кип'яченою водою. Наповнені абрикосами банки прикриваються металевими кришками і ставляться в каструлю з теплою водою. Після закипання літрові банки стерилізуються протягом 25 хвилин, а пів-літрові - 15 хвилин. Закочуються кришками і забираються в прохолодне місце на зберігання.

Абрикоси з кісточками у власному соку

Це більш трудомісткий процес, але зате взимку можна поласувати цікавим делікатесом. Для цього рецепта підійдуть тільки сортові великі абрикоси з кісточкою з солодкими зернятками. Вимиті і висушені плоди акуратно відокремлюються від кісточок таким чином, щоб часточки НЕ роз'єдналися, і їх знову можна було б закрити, як стулки раковини. Вийняті кісточки не викидаються. Їх потрібно розбити молотком і вийняти зернятка. Тепер в кожен абрикосовий плід на місце кісточки вставляється абрикосове зернятко і все акуратно улагоджується в чисті банки.

Кожен шар абрикос пересипається цукром, банку накривається металевою кришкою і в такому вигляді залишається в прохолодному місці приблизно на 8 годин. Наповнені банки занурюються в каструлю з теплою водою і ставляться на вогонь для стерилізації. Після закипання для літрових банок повинно пройти 25 хвилин, а для півлітрових - 15 хвилин. У гарячому вигляді банки закочуються кришками і забираються в прохолодне темне місце на зберігання.

За таким же рецептом готуються абрикоси з кісточками без цукру.

Часточки абрикос зберігають аромат і смак свіжих фруктів, що нагадує про літо, чого так не вистачає під час зими. Абрикоси можна використовувати як начинку у випічці, а можна поставити на стіл, як доповнення до чаю.

« попередня
наверх
наступна »

Російська кухня
Як маринувати патисони?
Як приготувати зефір?
Що приготувати з свинячого серця?
Що приготувати з простроченого кефіру?
Страви з болгарського перцю
Як прикрасити торт ягодами?
Як приготувати солянку з капусти?
Як робити котлети з фаршу?
Паштет з хека з оливками
Шоколадний мус з ромом
Що приготувати з мідій?
Як приготувати вівсяне печиво?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Чим замінити сир Філадельфія?
Що таке роли?
© 2015-2022  wmn.pp.ua