Насипний пиріг з яблуками

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Насипний пиріг з яблуками

Мабуть, у кожної господині є свій перевірений і улюблений рецепт яблучного пирога. І хоча, звичайно ж, він не є почесним гостем на святковому застіллі, але звичайне домашнє вечірнє чаювання без нього не обходиться, оскільки саме яблучник чомусь створює затишне, щасливе і дуже домашній настрій. А для тих, хто вже зовсім не любить возитися з тестом або просто на нього немає часу, відмінно підійде рецепт сухого або насипного пирога.

Першим ділом включаємо духовку, виставивши температуру на 180 ° C, оскільки вона повинна рівномірно прогрітися.

Далі змішуємо інгредієнти для тіста або, простіше кажучи, готуємо суху суміш з борошна, манки, цукру, яких потрібно взяти по склянці, щіпки соди і пару кристаликів лимонної кислоти.

Готуємо начинку

1 кг яблук очищаємо і натираємо на крупній терочке або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна. Перемішуємо їх з цукром (по своєму смаку, причому якщо яблука солодкі, то цукор можна і не додавати) і корицею.

Форму змащуємо олією і насипаємо невеликий шар приготованої сухої суміші, на яку викладаємо шар яблук і так чергуємо поки все не закінчиться, але в будь-якому випадку верхівкою завжди повинна бути суха суміш. В ідеалі виходить 5 шарів суміші і 4 яблучного шару. Верх сформованого пирога заливаємо склянкою киплячого молока і ставимо в духовку десь на годинку. Виймати готовий пиріг з форми потрібно тільки тоді, коли він повністю охолоне, інакше він може просто посипатися.

Дивний смак даним пирогу надає віддалений відтінок заварного крему, а якщо ще поверх яблучок розкласти маленькі шматочки фініків, виходить взагалі незрівнянно.

У другому варіанті рецепта насипного пирога пропонується використовувати вершкове масло замість молока. Правда, він виходить значно суші, але на смак і колір, як відомо ... Тому на наведене вище кількість інгредієнтів слід взяти 150 г замороженого вершкового масла і, натер його на тертці, рівним шаром викласти на верх пирога (молоко в цьому випадку не використовується, а всі інші інгредієнти і процес приготування залишається той же). Цей варіант за смаком дуже нагадує яблучну шарлотку, тільки готується швидше і без особливих проблем, так що є цілком гідною заміною. До речі, гарний даний пиріг і для дитячого меню, особливо в якості полудня зі склянкою молока.


Меню сайту