Компот з кабачків на зиму

Реклама спонсора
» Кулінарні рецепти

Компот з кабачків на зиму

Які тільки страви не готують винахідливі господині з кабачків: оладки, салати, ікру і навіть умудряються варити на зиму з цього овоча компоти. Розуміємо, повірити в те, що з кабачків можна отримати дуже смачний напій досить складно, але це тимчасово. Слід лише раз спробувати це делікатес, і ви будете готувати компот постійно.

У «чистому» вигляді варити напій не слід. Краще додавати в нього різні спеції або фрукти. У цьому випадку компот підучиться просто дивовижним. За своїм зовнішнім виглядом і смаковими якостями він буде дуже нагадувати ананасовий сік. Впевнені, і вам, і вашій родині він припаде до душі.

Кабачковий компот з гвоздикою

Овоч середнього розміру очищають від шкірки. Акуратно видаляють насіння. Плід подрібнюють на шматочки довільного розміру. Масу переміщують в емальовану ємність, а потім виливають у неї два літри очищеної води. Ємність ставлять на невеликий вогонь, доводять до кипіння. Після цього висипають 400 грам цукру, роблять вогонь менше і варять компот до тих пір, поки овочі не придбають прозорий відтінок. Як тільки це сталося, в каструлю додають 2-3 гвоздички і знімають ємність з вогню. Після цього додають в напій половину маленької ложки оцту. Потім компот переливають у попередньо простерилізованих скляний посуд і закривають кришками.

Компот з кабачків з аличі

Готувати його слід так. Кабачки ретельно миють, знімають шкірку. Обов'язково видаляю насіння. Нарізають будь-яким зручним способом. Однак не дуже товсто. Аличу уважно перебирають, викидають зіпсовані або пошкоджені плоди.

Скляну тару, в якій буде зберігатися компот, необхідно акуратно і ретельно вимити, використовуючи для цього соду. Кришки обов'язково стерилізують.

В очищену банку кладуть 4-5 плодів аличі. Більше не слід, інакше компот вийде досить кислим. Сюди ж поміщають трохи лимонної цедри. Після цього кладуть кабачки так, щоб плоди дістали до самої верхівки.

Кожну банку заливають кип'яченою водою, а зверху накривають кришкою. У такому стані залишають напій настоюватися близько 25 хвилин. При цьому банки обов'язково накривають щільною теплою тканиною.

Після того, як зазначений час минув, рідина виливають у каструлю, а банки знову накривають кришками.

Злитий компот кип'ятять, додають цукор (200 г на літр) і повністю його розчиняють. Потім напоєм заливають банки і закупорюють.


Як сушити яблука в духовці?
З чого і як роблять цукати?
Як робити котлети з фаршу?
Що приготувати з свинячого серця?
Страви з болгарського перцю
Ікра з баклажанів
Долма з виноградного листя
Як приготувати манти без мантоварки?
Закуски на новий 2013
Як варити кисіль з варення?
Як приготувати вівсяне печиво?
Свиняча шийка в духовці
Як засолити форель в домашніх умовах?
Піца з артишоками
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Меню сайту