на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Компот з кураги та родзинок

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Компот з кураги та родзинок

Багато людей вважають за краще компоти всім іншим напоям, навіть у зимовий час і ми їх дуже розуміємо. По-перше, існує величезна безліч видів рецептів, і одноманітності в меню точно не буде. А по-друге, компоти дуже корисні, адже вони варяться з натуральних ягід і фруктів і тому в більшості своїй зберігають абсолютно всі корисні мікроелементи та вітаміни. Особливо корисний компот з кураги та родзинок. Варити його дуже просто. Потрібно мінімум складових і зовсім небагато часу.

Необхідні компоненти:

Приготування:

Фрукти необхідно добре промити. Після очищення викласти їх на рушник або іншу тканину і обсушити.

У каструлю для варіння викласти родзинки і курагу, налити воду. Ємність помістити на невеликий вогонь і довести до стану кипіння. Після цього висипати в напій цукор-пісок, акуратно розмішати його до повного розчинення. Залишити варитися компот ще протягом 20 хвилин.

Після того, як зазначений час минув, напій прибирають з вогню і залишають охолоджуватися. При бажанні компот можна процідити, видаливши фрукти. Найсмачніше компот в охолодженому стані. Зверніть увагу, що даний напій є швидкопсувним. Тому рекомендується вжити його протягом доби. Максимальний термін його зберігання - 3 дні. Експериментувати не варто.

Дуже смачним виходить компот з додаванням чорносливу та лимонної кислоти або соку цитруса. Це ідеальне рішення для літньої спеки. Напій відмінно втамовує спрагу. Щоб його приготувати, необхідно таке.

Продукти:

Готуємо наступним чином:

Ізюм попередньо замочити в теплій воді на одну годину. Решта фрукти просто добре промивають.

Коли компоненти готові, їх перекладають у посуд для варіння, заливають їх окропом, додаю сік лимона, цукор, акуратно змішують компоненти. Ємність поміщають на слабкий вогонь і варять рівно 15 хвилин. Після цього напій остуджують і подають до столу. При необхідності сухофрукти з напою можна видалити.

« попередня
наверх
наступна »

Ікра з баклажанів
Російська кухня
Як запекти буряк в духовці?
Що таке роли?
Як приготувати льодяники?
Долма з виноградного листя
Паштет з хека з оливками
Як сушити яблука в духовці?
Як смажити яловичу печінку?
Як робити котлети з фаршу?
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Паштет з курки з грибами
Закуски на новий 2013
З чого і як роблять цукати?
Як маринувати патисони?
© 2015-2022  wmn.pp.ua