на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Компот з кураги та родзинок
Багато людей вважають за краще компоти всім іншим напоям, навіть у зимовий час і ми їх дуже розуміємо. По-перше, існує величезна безліч видів рецептів, і одноманітності в меню точно не буде. А по-друге, компоти дуже корисні, адже вони варяться з натуральних ягід і фруктів і тому в більшості своїй зберігають абсолютно всі корисні мікроелементи та вітаміни. Особливо корисний компот з кураги та родзинок. Варити його дуже просто. Потрібно мінімум складових і зовсім небагато часу.
Необхідні компоненти:
Приготування:
Фрукти необхідно добре промити. Після очищення викласти їх на рушник або іншу тканину і обсушити.
У каструлю для варіння викласти родзинки і курагу, налити воду. Ємність помістити на невеликий вогонь і довести до стану кипіння. Після цього висипати в напій цукор-пісок, акуратно розмішати його до повного розчинення. Залишити варитися компот ще протягом 20 хвилин.
Після того, як зазначений час минув, напій прибирають з вогню і залишають охолоджуватися. При бажанні компот можна процідити, видаливши фрукти. Найсмачніше компот в охолодженому стані. Зверніть увагу, що даний напій є швидкопсувним. Тому рекомендується вжити його протягом доби. Максимальний термін його зберігання - 3 дні. Експериментувати не варто.
Дуже смачним виходить компот з додаванням чорносливу та лимонної кислоти або соку цитруса. Це ідеальне рішення для літньої спеки. Напій відмінно втамовує спрагу. Щоб його приготувати, необхідно таке.
Продукти:
Готуємо наступним чином:
Ізюм попередньо замочити в теплій воді на одну годину. Решта фрукти просто добре промивають.
Коли компоненти готові, їх перекладають у посуд для варіння, заливають їх окропом, додаю сік лимона, цукор, акуратно змішують компоненти. Ємність поміщають на слабкий вогонь і варять рівно 15 хвилин. Після цього напій остуджують і подають до столу. При необхідності сухофрукти з напою можна видалити.
« попередня | наступна » |