на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Повидло з вишні

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Повидло з вишні

На відміну від вишневого варення повидло має більш густу консистенцію. У зимовий час вишневе повидло стає найпоширенішим ласощами, яке подають до чаю і з випічкою. Густе, дуже солодке і ароматне повидло з вишні може використовуватися в якості начинки для пирогів і булочок. Рецептів приготування вишневого повидла багато: в нього можна додавати лимонну кислоту або сік лимона, який зменшить солодкість ягід, а для посилення аромату в повидло кладуть корицю, ваніль, імбир або гвоздику.

Інгредієнти:

Приступаємо до приготування:

Повидло з вишні вийде вдалим лише в тому випадку, якщо для його приготування використовуються добре дозрілі, кілька перезрілі ягоди вишні, які ще не втратили фортеці м'якоті. Ягоди потрібно ретельно перемити і видалити кісточки.

Очищені ягоди вишні зсипають в каструлю для варіння. Багато досвідчені господині віддають перевагу вишню пропускати через м'ясорубку і варити повидло з отриманого пюре.

До ягід або в вишневе пюре додають цукор і воду. Вишні потрібно варити довго, спочатку їх тримають близько півгодини на помірному вогні. Після цього вогонь збільшують і ягідну масу варять при постійному помішуванні (ложка повинна бути тільки дерев'яною). Варити ягідну масу потрібно до тих пір, поки вона не загусне.

Коли до кінця варіння залишиться кілька хвилин, в повидло додають лимонну кислоту або 10 мл соку свіжого лимона.

Повидло з вишні вийде високої якості, якщо його зварити до повного розм'якшення ягід, після чого масу протерти на ситі. Потім отримане пюре уварюють описаним вище способом.

У звареного вишневого повидла приємний кисло-солодкий присмак, воно темно-червоного насиченого кольору, з характерним ароматом. Готове повидло гарячим розкладають у стерилізовані банки і закочують. Зберігати таке повидло слід в прохолодному місці, уникаючи високої вологості.

Якщо ягоди вишні перезрілі, для отримання потрібної консистенції в ягідну масу можна додати 20-30 г пектину.

Не менш привабливо повидло з вишні, в яке при варінні додається екстракт мигдалю. На 1 кг вишні достатньо взяти 1 чайну ложку екстракту мигдалю, який додають наприкінці варіння, коли каструлю вже знімають з вогню для подальшої розливання повидла по банках. Тонкий аромат підкреслить солодкість вишні і додасть деяку пікантність повидла.

« попередня
наверх
наступна »

Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
З чого і як роблять цукати?
Як сушити яблука в духовці?
Ікра з баклажанів
Як згасити капусту?
Страви з кислого
Як приготувати цукровий сироп?
Як приготувати зефір?
Паштет з хека з оливками
Що приготувати з мідій?
Закуски на новий 2013
Як приготувати манти без мантоварки?
Страви з болгарського перцю
Що приготувати з простроченого кефіру?
Як варити заморожені креветки?
Що таке роли?
© 2015-2022  wmn.pp.ua