на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Компот із замороженої полуниці
У зимову пору року, коли організм виснажений і потребує підтримки імунітету, на допомогу прийде заморожена полуниця. З такої ягоди можна приготувати все, що завгодно, проте незрівнянно смачним виходить компот.
У замороженому стані полуниця максимально зберігає більшу частину корисних речовин і вітамінів. Тому з абсолютною впевненістю можна стверджувати, що компот із замороженої полуниці - це не тільки смачний, але ще і дуже корисний напій, який припаде до душі не тільки дорослим, але й дітям!
Щоб зварити компот з п'яти літрів води, потрібно запастися приблизно півкілограма морожених ягід полуниці і склянкою цукру. Ягоду можна заздалегідь вийняти з морозильної камери і дати можливість повністю розморозитися. Хоча особливої ??необхідності в цьому немає, можна діставати полуницю перед безпосереднім використанням.
Компот бажано готувати в емальованій каструлі. Ємність ставлять на вогонь і, наливши води, доводять її до кипіння. У киплячу воду висипають цукор і після закипання додають ягоду. Дати масі прокипеть протягом п'яти хвилин. Напій готовий до вживання. Вживають компот, як в теплом, так і холодному вигляді.
Існують і інші способи приготування компоту з заморожених ягід полуниці, наприклад, в термосі. На трилітровий термос, призначений для гарячих напоїв, потрібно взяти буквально жменю (півсклянки) заморожених ягід полуниці і чотири великих ложки цукру.
Термос перед використанням споліскують кип'яченою водою. Після кладуть ягоди полуниці і насипають цукор. Вміст термоса заливають окропом повністю до горлечка термоса. За бажанням, коли термос наповнений водою тільки наполовину, ємність кілька разів провертають, так цукор швидше розчиниться.
Ємність щільно закупорюють і залишають хоча б на десять хвилин, після цього компот готовий до вживання. Частина, що залишилася напою поступово буде настоюватися, смак і колір стануть більш насиченими і приємними.
Правильно приготовлений компот має ніжний аромат і чудовим смаком, а насичений колір напою нагадує про прекрасні літні дні.
Не забувайте, що хороший і якісний напій можна приготувати з правильно замороженої полуниці, тому ягоду найкраще морозити самостійно в домашніх умовах. Якщо ягода придбана в магазині, то її перед використанням краще промити водою.
« попередня | наступна » |