на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Компот із замороженої полуниці

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Компот із замороженої полуниці

У зимову пору року, коли організм виснажений і потребує підтримки імунітету, на допомогу прийде заморожена полуниця. З такої ягоди можна приготувати все, що завгодно, проте незрівнянно смачним виходить компот.

У замороженому стані полуниця максимально зберігає більшу частину корисних речовин і вітамінів. Тому з абсолютною впевненістю можна стверджувати, що компот із замороженої полуниці - це не тільки смачний, але ще і дуже корисний напій, який припаде до душі не тільки дорослим, але й дітям!

Як варять компот із замороженої полуниці?

Щоб зварити компот з п'яти літрів води, потрібно запастися приблизно півкілограма морожених ягід полуниці і склянкою цукру. Ягоду можна заздалегідь вийняти з морозильної камери і дати можливість повністю розморозитися. Хоча особливої ??необхідності в цьому немає, можна діставати полуницю перед безпосереднім використанням.

Компот бажано готувати в емальованій каструлі. Ємність ставлять на вогонь і, наливши води, доводять її до кипіння. У киплячу воду висипають цукор і після закипання додають ягоду. Дати масі прокипеть протягом п'яти хвилин. Напій готовий до вживання. Вживають компот, як в теплом, так і холодному вигляді.

Існують і інші способи приготування компоту з заморожених ягід полуниці, наприклад, в термосі. На трилітровий термос, призначений для гарячих напоїв, потрібно взяти буквально жменю (півсклянки) заморожених ягід полуниці і чотири великих ложки цукру.

Термос перед використанням споліскують кип'яченою водою. Після кладуть ягоди полуниці і насипають цукор. Вміст термоса заливають окропом повністю до горлечка термоса. За бажанням, коли термос наповнений водою тільки наполовину, ємність кілька разів провертають, так цукор швидше розчиниться.

Ємність щільно закупорюють і залишають хоча б на десять хвилин, після цього компот готовий до вживання. Частина, що залишилася напою поступово буде настоюватися, смак і колір стануть більш насиченими і приємними.

Правильно приготовлений компот має ніжний аромат і чудовим смаком, а насичений колір напою нагадує про прекрасні літні дні.

Не забувайте, що хороший і якісний напій можна приготувати з правильно замороженої полуниці, тому ягоду найкраще морозити самостійно в домашніх умовах. Якщо ягода придбана в магазині, то її перед використанням краще промити водою.

« попередня
наверх
наступна »

Що приготувати з мідій?
Як робити котлети з фаршу?
Як приготувати цукровий сироп?
Долма з виноградного листя
Як посмажити минтай на сковороді?
Як приготувати вівсяне печиво?
Ікра з баклажанів
Як варити заморожені креветки?
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Чим замінити сир Філадельфія?
Як солити капусту в банку?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Як приготувати льодяники?
Як приготувати солянку з капусти?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
© 2015-2022  wmn.pp.ua