на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Варення з літніх сортів груш

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Варення з літніх сортів груш

Пізні сорти груш дуже добре зберігаються, а от з літніх сортів краще зробити сушку або зварити варення на зиму, так як для тривалого зберігання такі фрукти не годяться. Варіантів варення з груш безліч, більш докладно зупинимося на деяких з них.

Варення з літніх сортів груш по-грецьки

Для приготування цього варення нам знадобляться великі зрілі груші літніх сортів. Варення за своєю консистенцією нагадує джем, оскільки виходить однорідним і густим.

Інгредієнти:

Процес приготування:

Груші чистимо від шкірки і викидаємо насіння. Ріжемо їх середніми шматочками. З половинки лимона вичавлюємо сік. Порізані груші викладаємо у велику посуд, вливаємо воду з лимонним соком і ставимо варитися на невеликому вогні, поки м'якоть груш не стане м'якою.

Тим часом яблука споліскуємо, чистимо і тремо на крупній тертці. Після того, як груші отмякла, додаємо до них яблука, корицю і цукор. Вогонь збільшуємо і варимо, поки кристалики цукру розчиняться, шматочки груш повністю розваряться і варення помітно загусне. У процесі варіння грушеве варення необхідно часто заважати, щоб воно не пристало до дна.

Готове ласощі розкладаємо по стерильним баночках і закручуємо. Якщо варення призначене для зимового зберігання, то остигати баночки повинні догори ногами під махровим рушником. Зберігати таке варення можна навіть у кімнатних умовах. Смачного!

Варення з літніх сортів груш

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Для варення вибираємо зрілі незіпсутий груші. Плоди моєму, сушимо, чистимо шкірку і ріжемо невеликими скибочками. У каструлі вскіпячіваем воду і бланшируємо там скибочки груш 7-9 хвилин. Потім вибираємо шумівкою груші і відправляємо охолоджуватися в холодну воду.

З води після бланшировки варимо сироп, додавши цукор. У гарячий сироп слід викласти груші і варити варення п'ять хвилин. Після залишаємо варення на 10:00.

Другий раз проварюємо варення десять хвилин після закипання. Відставляємо сторону на п'ять годин.

Востаннє варимо вариво до готовності і гарячим розливаємо по стерильним баночках. Баночки закручуємо кришками і, перевернувши догори дном, закутуємо чимось теплим до повного охолодження. Таке варення можна зберігати при кімнатній температурі.

« попередня
наверх
наступна »

Як варити кисіль з варення?
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Паштет з хека з оливками
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Шоколадний мус з ромом
Чим замінити сир Філадельфія?
Як варити заморожені креветки?
Як варити яловичу печінку?
Як приготувати сметанне желе?
Як посмажити минтай на сковороді?
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Як приготувати вівсяне печиво?
Як приготувати цукровий сироп?
Долма з виноградного листя
Як згасити капусту?
© 2015-2022  wmn.pp.ua