на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Біла глазур для торта
Чим можна прикрасити святковий торт, як не білою глазур'ю? Вона просто і швидко готується, не вимагає великої кількості інгредієнтів і додає випічці легкості. Її можна нанести як на велике виріб - торт, кекс або пиріг, так і на невеликі маффіни, печиво або тістечка. Навіть звичайні солодкі пиріжки або булочки, покриті білою глазур'ю, можна сміливо подавати на святковий стіл.
Для приготування цього виду глазурі знадобиться половина столової ложки цукрової пудри і один яєчний білок. Білок виливається в невелику емальовану ємність і ретельно розтирається з цукровою пудрою. При цьому порошок пудри додається поступово, у міру просування процесу розтирання. Ввівши в білок всю цукрову пудру, суміш збиваємо блендером до отримання тягучою густої маси. Щоб глазур була надто нудотно, в кінці можна додати кілька крапель свіжого лимонного соку, що додасть їй приємною кислинки.
Використовувати глазур потрібно відразу після приготування, поки вона не загусла. Її наносять на охолоджену випічку рівномірним шаром за допомогою дерев'яної лопатки і залишають до застигання.
У невелику каструльку наливаємо 100 мілілітрів теплої води. Розчиняємо в ній 300 грамів цукрового піску і починаємо нагрівати на середньому вогні, безупинно помішуючи дерев'яною лопаткою. Коли на поверхні з'явиться піна, можна вважати, що глазур готова. Не даючи їй охолонути, рівномірно намазуємо її на торт і даємо застигнути.
Якщо суміш розлити по маленьких формочках і остудити, можна отримати невеликі прикраси для торта або пирога.
Збиваємо блендером чотири столові ложки сметани і така ж кількість цукрового піску. Після цього виливаємо масу в посуд з антипригарним покриттям, додаємо 130 грамів вершкового масла і натерту на тертці плитку білого шоколаду і ставимо на вогонь. Після закипання варимо на повільному вогні близько п'яти хвилин, безперервно помішуючи. Глазур, зварена за цим рецептом, використовується тільки після повного її охолодження.
В емальованому посуді змішуємо дві склянки цукрової пудри, три столові ложки молока і одну столову ложку вершкового масла. Додаємо в суміш ваніль і ставимо на несильний вогонь. При постійному помішуванні чекаємо, коли цукрова пудра розчиниться до кінця і придбає однорідну консистенцію.
Знімаємо з плити готову глазур і вичікуємо час, поки вона трохи охолоне і загусне. Злегка теплою глазур'ю поливаємо торт або іншу випічку, для якої вона призначена. Приготована таким чином біла глазур виходить ніжна і пластична. Вона добре тримається на випічці, не ламається і не розтріскується.
Білу глазур можна наносити на випечене виріб в кілька шарів, тоді ваш пиріг або кекс буде смачніше. Можна ще не застиглу глазур посипати кокосовою стружкою, прикрасити цукатами або іншими прикрасами для торта.
« попередня | наступна » |