на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Перевернутий пиріг з яблуками та карамеллю

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Перевернутий пиріг з яблуками та карамеллю

Перевернутий яблучний пиріг з карамеллю - дуже смачне і дуже апетитне на вигляд ласощі, що володіє захопливою ароматом. Від потопаючих в карамелі шматочків яблук у поєднанні з повітряним тестом просто неможливо відмовитися. А що дивно - пиріг готується дуже швидко і просто! Зараз ви самі у всьому переконаєтеся.

Для приготування пирога рекомендується брати зимові сорти яблук, трохи кислі на смак. Відмінно підходить «Симиренко», плоди якого чудово тримають форму і при запіканні не розповзається.

Яблука (2 шт.) Добре помити, розрізати на дві половинки і видалити серцевину. Далі кожну половинку розділити ще на 4 частини. Нарізані плоди скласти в миску і додати до них цукровий пісок (3 ст. Л.) І свіжовіджатий сік лимона (2 ч. Л.) І дати настоятися протягом 15 хвилин. За цей час яблука повинні пустити сік і добре просочитися цукром.

У формі для запікання розтопити вершкове масло (3 ст. Л.), Додати до нього цукор (2 ст. Л.) І невелику кількість води (100 мл). Помішуючи, варити карамель. Необхідно протримати масу на вогні до того часу, поки вона не набуде золотистий відтінок. Дати карамелі повністю охолонути. Щоб прискорити цей процес, можна помістити форму на вікно або викласти на балкон.

Акуратно розкласти нарізані яблука по остигнула карамелі. При цьому плоди повинні не тонути в карамелі, а триматися на ній. Намагаючись не залишати пробілів, слід викласти красивий малюнок, адже від того, як будуть розкладені яблука на даному етапі залежить підсумковий вид пирога.

Далі накрити карамельно-яблучну масу листковим тістом (200 г), при цьому намагаючись звернути його краю всередину. Найкраще скористатися магазинним листковим тістом. При приготуванні цього пирога його розгортати не треба. Для того, щоб в процесі запікання дати можливість зайвій волозі залишати ласощі, можна зробити в тесті кілька проколів.

Випікати яблучний перевернутий пиріг слід у духовному шафі з температурою 200 ° C протягом 10-15 хвилин. Готовність пирога визначати по готовності тіста. Для цього можна проткнути ласощі сірником і подивитися чи суха залишилася вона? Якщо так, то пиріг готовий.

Після цього дістати пиріг з духовки, накрити форму більшою за діаметром тарілкою і гранично акуратно (так як в пирозі багато гарячого сиропу) перевернути. Розрізати на шматочки і подавати до чаювання. Смачного.

« попередня
наверх
наступна »

Чим замінити сир Філадельфія?
Закуски на новий 2013
Страви з кислого
Як приготувати цукровий сироп?
Як приготувати філе минтая?
Як маринувати патисони?
Ікра з баклажанів
Чим замінити рисовий оцет?
Долма з виноградного листя
Гаряче на новий рік 2013
Як варити кисіль з варення?
Російська кухня
Паштет з курки з грибами
Що таке роли?
Як сушити яблука в духовці?
Як солити капусту в банку?
© 2015-2022  wmn.pp.ua