на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Мочений виноград з гірчицею

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Мочений виноград з гірчицею

За смаком і різноманітності винограду немає рівних. Його можна їсти без домішок, кришити в салат, робити прекрасні сорти вин або використовувати як прикраси столу, але це далеко не весь перелік страв, в яких він використовується. Дивну солодкість і аромат здатна відкрити закуска з моченого в гірчиці винограду, який полонить своїми яскравими смаковими нотками.

Як приготувати закуску вдома?

Якщо раніше ви ніколи не пробували такої страви, почніть з невеликої порції. Будуть потрібні тверді сорти винограду і не страшно, якщо вони будуть злегка незрілими. Найчастіше використовують «Мускат», «Кобзар» або «Каберне», м'якоть яких досить щільна, але можна вибрати і інші сорти.

Звертати увагу слід на структуру ягід. При споліскування відбирайте в сторону деформовані плоди, щоб вони не зіпсували загальну картину моченого страви. За бажанням виноград можна обдерти з грон і розрізати навпіл.

Далі буде потрібно розсіл, який, власне, і додасть пікантність смаку. Залежно від смакових уподобань та солодощі самого плоду беруть 50 г цукру і 10 г солі на один літр води. При заливанні маринад повинен бути кімнатної температури. Спеції можуть бути будь-якими, в даному рецепті використані запашні палички кориці і гвоздика, а також запашний перець. Все в кількості однієї столової ложки.

На дно банки або іншої зручної тари для солінь викладіть кілька паличок кориці. Обсохшіе грона винограду також опускаються в скляну ємність, вміст посипається ложкою порошкової гірчиці з розрахунку на 3 л води - 1 ст. л. гострої приправи.

Щоб ягоди не спливали на поверхню, покрийте їх виноградним листом чи іншим вантажем, залийте маринад до країв банки і закрийте її кришкою. Використовувати можна гвинтові кришки або з затискачем, особливої ??ролі вони не грають.

Далі мочені винограду потрібно час на консервування. Для цього скляну ємність необхідно помістити в темне і прохолодне місце, наприклад, подпол або простір під сходами в приватних будинках або комора в квартирах. Приблизна температура повітря повинна варіювати від 12 до 18 ° C тепла.

Перш, ніж пізнавати дивовижний світ смаку, варто почекати як мінімум місяць, протягом якого доведеться стежити за станом винограду. Якщо плоди почнуть спливати, а рідина випаровуватися, поміняйте грузило і підлі кип'ячену воду.

Хочете здивувати своїх гостей незвичайною закускою на урочисту дату, тоді беріться за роботу. Мочений виноград доповнить смакові якості будь-якого м'яса або риби. Крім того, в хід можна використовувати і маринад, який дивує своїм незвичайним присмаком.

« попередня
наверх
наступна »

З чого і як роблять цукати?
Ікра з баклажанів
Як приготувати льодяники?
Як зварити холодець?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Як приготувати солянку з капусти?
Як сушити яблука в духовці?
Як маринувати кабачки на зиму?
Свиняча шийка в духовці
Як приготувати шампіньйони в духовці?
Як солити капусту в банку?
Що приготувати з мідій?
Як приготувати манти без мантоварки?
Закуски на новий 2013
Як приготувати стручкову квасолю?
Що приготувати з простроченого кефіру?
© 2015-2022  wmn.pp.ua