на головну  
Кулінарні рецепти Вагітність і пологи
Домашні хитрощі Розвиток дитини
Секрети краси Дитяче харчування
Рецепти здоров'я Магія рослин
Секрети успіху Прикмети

Як приготувати лобстера?

« попереднянаступна »

Головна » Кулінарні рецепти » Як приготувати лобстера?

Лобстера прийнято вважати престижним і дорогим стравою, яку відмінно прикрасить святковий стіл, проте мало просто вибрати якісного лобстера, необхідно знати, як правильно і смачно його приготувати. Розглянемо, як це зробити.

Ретельно помити лобстера під проточною водою і зважити. Підібрати для варіння цього делікатесу підходить за розміром ємність, налити в неї воду, закип'ятити і посолити, виходячи з наступної пропорції: на 2,5 л води - 175 г солі. Класти лобстера необхідно в киплячу воду головою вперед, після чого накрити каструлю кришкою. Тривалість варіння лобстера залежить від його ваги. Так, на перший 0,5 кг м'яса відводиться 15 хвилин, а на кожні додаткові 0,5 кг - ще по 10 хвилин. Готового червоного лобстера витягнути з ємності і охолодити.

А можна зварити лобстера не зовсім звичайним способом. Для цього потрібно очистити цибулю (1 головку), морква (1 шт.), Селера (1 стебло) і нарізати їх кубиками. У каструлю налити води (2 л), помістити туди овочі, додати червоний і чорний перець, біле вино (50 мл), оцет (50 мл), сіль (150 г) і прованські трави. Довести суміш до кипіння і помістити в ємність лобстерів. Варити 15 хвилин, після чого дістати і остудити.

Як видно, процес варіння простий і не викличе складнощів, а от обробити лобстера набагато важче. Покласти готового лобстера на спину і викрутити його клешні і ніжки. Використовуючи столову ложку, розколоти їх і вийняти м'ясо лобстера. Перевернути лобстера і обробити його навпіл, зробивши гострим ножем надріз крізь голову до ока. Викинути чорний минає в хвіст довгий кишечник, невеликий мішечок-шлунок в голові і білі зябра. Лежачу в голові зелену печінку викидати не варто, її можна використовувати для приготування соусу.

Дістати біле м'ясо лобстера і використовувати за бажанням. Наприклад, можна порізати його на невеликі шматочки і акуратно розмістити в вичищені панцири лобстера і розмістити їх на блюді. Подавати м'ясо лобстера рекомендується із заправкою «вінегрет», для приготування якої необхідно змішати рослинне масло - 3 ст. л., оцет (1 ст. л.) і нарізану зелень - 2 ч. л. В якості альтернативи можна замінити заправку холодним майонезом. Чудовим доповненням до цього м'яса послужить овочевий салатик.

Приголомшливо ніжне і смачне м'ясо лобстера нікого не залишить байдужим. Ця страва неодмінно стане родзинкою святкового столу.

« попередня
наверх
наступна »

Що таке роли?
Як смажити горбушу, щоб вона не була сухо ...
Як посмажити м'ясо на сковороді?
Як засолити форель в домашніх умовах?
Що приготувати з свинячого серця?
Страви з болгарського перцю
Як приготувати сметанне желе?
Як приготувати зефір?
Елеш з куркою
Як варити яловичу печінку?
Ікра з баклажанів
Що приготувати з мідій?
Як посмажити минтай на сковороді?
Паштет з хека з оливками
Як згасити капусту?
Як солити капусту в банку?
© 2015-2022  wmn.pp.ua