на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Як приготувати лобстера?
Лобстера прийнято вважати престижним і дорогим стравою, яку відмінно прикрасить святковий стіл, проте мало просто вибрати якісного лобстера, необхідно знати, як правильно і смачно його приготувати. Розглянемо, як це зробити.
Ретельно помити лобстера під проточною водою і зважити. Підібрати для варіння цього делікатесу підходить за розміром ємність, налити в неї воду, закип'ятити і посолити, виходячи з наступної пропорції: на 2,5 л води - 175 г солі. Класти лобстера необхідно в киплячу воду головою вперед, після чого накрити каструлю кришкою. Тривалість варіння лобстера залежить від його ваги. Так, на перший 0,5 кг м'яса відводиться 15 хвилин, а на кожні додаткові 0,5 кг - ще по 10 хвилин. Готового червоного лобстера витягнути з ємності і охолодити.
А можна зварити лобстера не зовсім звичайним способом. Для цього потрібно очистити цибулю (1 головку), морква (1 шт.), Селера (1 стебло) і нарізати їх кубиками. У каструлю налити води (2 л), помістити туди овочі, додати червоний і чорний перець, біле вино (50 мл), оцет (50 мл), сіль (150 г) і прованські трави. Довести суміш до кипіння і помістити в ємність лобстерів. Варити 15 хвилин, після чого дістати і остудити.
Як видно, процес варіння простий і не викличе складнощів, а от обробити лобстера набагато важче. Покласти готового лобстера на спину і викрутити його клешні і ніжки. Використовуючи столову ложку, розколоти їх і вийняти м'ясо лобстера. Перевернути лобстера і обробити його навпіл, зробивши гострим ножем надріз крізь голову до ока. Викинути чорний минає в хвіст довгий кишечник, невеликий мішечок-шлунок в голові і білі зябра. Лежачу в голові зелену печінку викидати не варто, її можна використовувати для приготування соусу.
Дістати біле м'ясо лобстера і використовувати за бажанням. Наприклад, можна порізати його на невеликі шматочки і акуратно розмістити в вичищені панцири лобстера і розмістити їх на блюді. Подавати м'ясо лобстера рекомендується із заправкою «вінегрет», для приготування якої необхідно змішати рослинне масло - 3 ст. л., оцет (1 ст. л.) і нарізану зелень - 2 ч. л. В якості альтернативи можна замінити заправку холодним майонезом. Чудовим доповненням до цього м'яса послужить овочевий салатик.
Приголомшливо ніжне і смачне м'ясо лобстера нікого не залишить байдужим. Ця страва неодмінно стане родзинкою святкового столу.
« попередня | наступна » |