на головну |
|
« попередня | наступна » |
Головна » Кулінарні рецепти » Ікра з баклажанів по-одеськи
Гряде літня пора і як наслідок велика кількість овочів, які стали більш доступні. Нарешті щоденне меню можна зробити більш різноманітним і, звичайно, вітамінно-поживним. З овочів можна приготувати безліч страв, але, мабуть, зупинимося на одному всім відомому культовому страві - ікра баклажанна заморська, яку приготувати зовсім нескладно. Скористаємося одним з найпростіших рецептів - ікра з баклажанів по-одеськи.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
Процес приготування:
Звичайно, потрібно спочатку очистити всі овочі і промити зелень. Тепер баклажани потрібно дрібно порізати і на 15 хвилин покласти в підсолену воду для того, щоб пішла гіркота, потім баклажани потрібно вийняти з води, віджати і трохи обсушити паперовим рушником. Поки баклажани будуть перебувати у воді, можна зайнятися іншими овочами. Цибулю і перець дрібно ріжемо, морква трьом на тертці.
Для приготування ікри з баклажанів знадобиться дві сковороди і одна каструлька, якщо стільки посуду немає, можна зробити все по черзі. Отже, в обидві сковороди наливаємо рослинне масло, в ту сковороду, в якій будуть обсмажувати баклажани потрібно масла налити трохи більше, цей овоч швидко вбирає масло.
У першу сковороду викладаємо баклажани, накриваємо кришкою і обсмажуємо близько 5-7 хвилин на середньому вогні, потім додаємо болгарський перець, знову закриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин.
У другу сковороду викладаємо цибулю, обсмажуємо його до прозорого кольору, потім додаємо моркву, смажимо ще хвилин п'ять, кришкою сковороду не накривати. Після того, як цибулю і моркву практично готові додаємо подрібнені помідори або вливаємо склянку томатного соку, тушкуємо ще приблизно 5 хвилин.
Таким чином, процес приготування в обох сковорідках практично одночасно підходить до свого завершення. Тепер обидві маси потрібно акуратно перекласти в каструлю або сотейник, посолити, поперчити, додати лавровий лист і, накривши кришкою, відправити тушкуватися на повільному вогні приблизно 30 хвилин.
Періодично ікру потрібно помішувати. За кілька хвилин до готовності потрібно додати подрібнений часник, а відразу ж після закінчення приготування - подрібнену зелень. Все, ікра баклажанна по-одеськи готова.
Смачного!
« попередня | наступна » |